Annonse
KLIMAFORBILDE: Tromsø kommune skulle gå foran med tiltak for klimaet. I neste års budsjett er det få virkemidler som virkelig monner. Foto: Torgrim Rath Olsen

Hvor ble klimatiltakene av i Tromsø?

Elendig luftkvalitet i byen har vært et problem lenge. Tiltakene har likevel ikke kommet på plass.

Gunnar Wilhelmsens første prestisjenederlag som ordfører er at han ikke klarte å samle posisjonen, eller flertall med Høyre, for å innføre piggdekkavgift i Tromsø for å få bukt med den elendige lufta vår.
  • Tromsø skal være en ledende kommune innenfor grønn og bærekraftig utvikling!
  • Luftkvalitet har stor betydning for folks helse!
  • Vi trenger flere sykkelveger!

Disse tre setningene er funnet i Tromsø-erklæringa. Det er historisk grønn profil på det styrende regimet i Tromsø nå. I alle fall på papiret.

De ønsker bilfritt sentrum, elektrisk ferge, utslippsfri by og nullvekst i biltrafikken. De vil også få bukt med livsfarlig svevestøv.

  • Det blir ikke piggdekkavgift
  • Det blir ikke sykkelvei i Ersfjordbotn
  • Ordninga med skoleskyss til Grønnåsen avsluttes ved skolestart høsten 2020

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse