Annonse
Det er påfallende stille fra Høyre og Frp sine politikere fra Nord-Norge når det gjelder krisen i luftambulansen. En mur av taushet er det som møter oss fra den kanten. Foto: Luftambulansetjenesten

Hvor blir det av Høyre og Frp?

Det er påfallende stille fra Høyre og Frp sine politikere fra Nord-Norge når det gjelder luftambulansesaken. En mur av taushet er det som møter oss fra den kanten. Er det ingen nordnorske politikere fra de to største regjeringspartiene som bryr seg? Er det partilojalitet som gjør at man holder munn?

Er det ingen nordnorske politikere fra de to regjeringspartiene som bryr seg?

Ambulanseskandalen ruller videre, og saken er slett ikke over selv om Babcock og Bedriftskompetanse har avsluttet sitt samarbeid. Så lenge det ikke finnes en løsning på konflikten, vil flyambulansetjenesten være ustabil og uforutsigbar. Det kan i verste fall medføre dødsfall som følge av utilstrekkelig akutt-hjelp.

Situasjonen er svært alvorlig, men dessverre later det ikke til at alle har erkjent det. For det er påfallende stille fra Høyre og Frp sine politikere fra Nord-Norge. En mur av taushet er det som møter oss fra den kanten. Hvorfor?

Er det ingen nordnorske politikere fra de to største regjeringspartiene som bryr seg? Store deler av flyflåten til ambulansetjenesten står på bakken, og det i et område av landet som i areal er nesten like stort som Danmark, Nederland og Belgia til sammen.

Er det partilojalitet som gjør at man holder munn?

 Ap, SV, Sp og Rødt har kommentert situasjonen, og kommet med ulike meningsytringer om hva de mener bør gjøres. De har også tatt saken opp i spørretimen i Stortinget. Naturlig nok, de tilhører jo opposisjonen. Men selv om man hører til et regjeringsparti, er det ingen ting i veien for å uttrykke bekymring på vegne av egne velgere. Hittil har vi vært forskånet fra kritiske hendelser, men det sier seg selv at disse kan komme, og at sjansen for det blir større og større, dess lenger konflikten varer.

Hvor er det nye partiet for arbeidsfolk, som Frp liker å omtale seg som, ved festlige anledninger. Hvor blir det av engasjementet for de gamle og syke, samt  små og svake i samfunnet, som man til og med går på talerstolen 1. mai for å snakke varmt om? Vi så ikke mye til det da justisminister Tor Mikkel Wara helt konsekvent unnlot å svare på alle spørsmål om saken, i onsdagens spørretime. Justisministeren har ansvaret for beredskap og samfunnssikkerhet, men han viste imidlertid hele tiden til helseministeren i den betente ambulanseflysaken.

Store avstander og kritiske situasjoner er en dårlig kombinasjon. Vi trenger en løsning på denne saken, og vi trenger å se politikere – fra alle partier – som bryr seg. Vi blør som kjent ikke saktere, selv om vi bor langt nord.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse