Annonse
Høyre-leder Geir Morten Olsen i Kvænangen etterlyser mer engasjement for lokalt næringsliv fra ordfører Eirik Losnegaard Mevik (bildet) i forbindelse med forestående tunnelbygging gjennom Kvænangsfjellet. (Foto: Ola Solvang)

Hvor er ordføreren i Kvænangen?

I Kvænangen er ordfører Mevik sin side kun oppdatert én gang i året, når han ønsker Godt Nytt År.

Om få måneder skjer det store ting i vårt nærområde, store ting som næringslivet i Kvænangen ønsker å bli en del av. Ny trasé og tunnelbygging på Kvænangsfjellet, der næringslivet ønsker å vise frem hva som kan tilbys og hvilke tjenester vi har.

Går du inn på Kvænangen kommune sine hjemmesider finner du lite eller ingen informasjon, jeg har snakket med flere aktører og ingen har fått noe opplysninger hverken muntlig eller på e-post.

Jeg har personlig vært i kontakt med Nye Veier for å få informasjon og tilbakemeldinger, de ønsker veldig gjerne å komme til Kvænangen for å ha møte med næringslivet. Etter å ha vært i kontakt med ordfører Mevik og kommunen og aktivt etterspurt informasjon, er det kommet litt opplysninger. Det kan virke som all informasjon vedrørende dette prosjektet er hemmelig eller kun tilgjengelig for noen få.

Ser man over kommunegrensen til Nordreisa, så er det en helt annen holdning og informasjonen er lett tilgjengelig. Ordføreren i Nordreisa er flink å oppdatere og være åpen om hvor hun nesten til enhver tid er, enten det er på møte eller for å treffe lokalbefolkning og bedrifter. I Kvænangen er ordfører Mevik sin side kun oppdatert én gang i året, når han ønsker Godt Nytt År.

Nå når hele Norge er i en krisesituasjon og mange bedrifter sliter og må permittere, er det enda viktigere at kommunehuset jobber for å få oppdrag til bedrifter i Kvænangen, hvis entreprenører ikke engang vet hvilke bedrifter som befinner seg i kommunen blir dette vanskelig.

Vi kan ikke sitte stille og se på at oppdrag forsvinner til andre kommuner.

Nå er det på høy tid at ordfører Mevik jobber for næringslivet og ikke mot, Jeg har hørt at enkelte mener ordføreren er fremoverlent. Vel jeg håper han ikke er så fremoverlent at han går med hodet i bakken, vi trenger noen med blikket rettet fremover ikke nedover.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse