Annonse
Det er helt vanvittig å se på at Fjerne-Erna nok en gang velger å late som at hun ikke har noe å gjøre med regjeringen hun leder. Det begynner å bli ren rutine at hun velger å ikke forholde seg til handlinger og uttalelser fra folkene hun visstnok er sjef for, skriver AUF-leder i Troms, Brynjar Andersen Saus. Foto: Høyre og AUF

Fjerne Erna - det er helt vanvittig!

Vi trenger en statsminister som er villig til å si ifra når noen krysser en grense, også når de som gjør det er på hennes side.

Sylvi Listhaug anklager Arbeiderpartiet for å støtte terrorister, Jan-Tore Sanner syns man skal slutte å ”Dra 22. Juli-kortet” og Erna Solberg syns ikke at det er hennes jobb som regjeringsleder å svare for oppførselen til hennes regjeringsmedlemmer.

Det er helt vanvittig å se på at fjerne-Erna nok en gang velger å late som at hun ikke har noe å gjøre med regjeringen hun leder. Det begynner å bli ren rutine at hun velger å ikke forholde seg til handlinger og uttalelser fra folkene hun visstnok er sjef for. I voldtektssaken mot Terje Søviknes, etter Per Sandberg sin ”ørefik”-løsning på seksuell trakassering og de haugevis med andre gangene Sylvi Listhaug har krysset alle grenser for anstendighet så er det gjennomgående at Erna er totalt fraværende. I beste tilfeller får man kanskje et ”Jeg ville ikke brukt de ordene” og på det verste sier hun ingenting.

Det er ikke bare regjeringsmedlemmene Erna ikke tar ansvar for. Den samme mangelen på lederskap ser vi når det kommer til partiet hun leder. I stortingsgarasjesaken nektet Erna å kritisere stortingspresidenten for det voldsomme overforbruket i et prosjekt hvor han hadde øverste ansvar. Det burde hun ha gjort. Det gjorde nesten alle andre.

I slike tilfeller kunne man vel antatt at den kritiske pressen ville fulgt opp og presset videre for å få et svar. Dessverre skjer det altfor sjelden. Media ser ut til å ta til takke med halvveis svar og bortforklaringer fra statsministeren. Jeg gjør ikke det.

Resultatet av manglende svar fra Erna er at man står igjen med et tåkebelagt bilde av hva statsministeren egentlig mener. Stiller Erna seg bak Sylvi Listhaug sine ord? Siden hun verken tar til motmæle eller tar avstand fra sin justisminister så må man vel kunne anta det.

Denne regjeringen har en voldsom mengde med løse kanoner på dekk. De ruller rundt på skipet og gjør stor skade på det norske debattklimaet. Da er det skipets kaptein, Erna Solberg, sin jobb å få kanonene festet eller kvitte seg med dem. Dessverre virker det som hun er helt uvillig til å gjøre noen av delene.

Det er skremmende. For vi er alle om bord på det skipet. Når regjeringen bidrar til å fremme hatefull retorikk og kommer med konfliktskapende ytringer, så er det vårt demokrati og vårt offentlige ordskifte det går utover.

Vi trenger en statsminister som er villig til å si ifra når noen krysser en grense, også når de som gjør det er på hennes side. Det har vi ikke i dag, og jeg sliter med å se for meg at Erna Solberg noen gang kommer til å bli det.

 

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse