Annonse
I Arbeiderpartiet vil vi primært sikre arbeidstakerne i kommunen gjennom faste hele stillinger, gode arbeidsvilkår og en lønn å leve av. Det er vår oppfatning at det er en forutsetning for å bygge velferdssamfunnet, skriver Ingrid Rostad. Bildet viser Hansnes. Foto: Ole Åsheim

Hvor vil vi med Karlsøy-samfunnet?

Til tross for at det er lokalvalg og ofte enkeltsaker som får oppmerksomhet, mener vi det viktigste er å fokusere på verdier.

Et partiprogram forteller hva vi vil bruke penger på i neste periode, og i hvilken retning vi ønsker å utvikle kommunen. Men det forteller lite om hvor pengene skal hentes fra.

Her kommer verdisynet og grunnprinsippene inn. I Arbeiderpartiet vil vi primært sikre arbeidstakerne i kommunen gjennom faste hele stillinger, gode arbeidsvilkår og en lønn å leve av. Det er vår oppfatning at det er en forutsetning for å bygge velferdssamfunnet.

Vi fokuserer i tillegg på barnehage, skole, utdanning og eldreomsorg. Gode tjenester må være på plass før vi kan redusere eiendomsskatten.

Vår fordel i det politiske arbeidet er at vi er en stor partiorganisasjon på alle nivå. Det kreves ofte politisk arbeid mot Fylkesting eller Storting, for å få gjennomført lokale tiltak. For Arbeiderpartiet er veien kort og kontaktene mange.
I løpet av de siste 6 årene har sittende regjering bestående av Høyre, FRP, V og KrF fjernet et utall velferdsgoder, som er kjempet fram gjennom tidligere Arbeiderpartiregjeringer. Som eksempel er avkorting av dagpenger og arbeidsavklaringspenger. De har innført egenandel på fysioterapi for kronisk syke, fjernet tilskudd for de som har alvorlig syke barn med mer.

Det er også innført økt skatt på kostgodtgjørelse, tjenestereiser og pendleropphold. Alt dette rammer «folk flest». Samtidig er det gitt skattelette til de rikeste. Den samlede og absolutt villede politikken fører til økte forskjeller i samfunnet. 

Arbeiderpartiet vil arbeide for at vår kommune skal være god å bo i for alle innbyggerne. Bruk stemmen din til å stemme på et parti som deler dine verdier.

Godt valg!

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse