Annonse
Hvilke kvaliteter kan rettferdiggjøre tapt siktlinje, tap av utsikt og skyggelegging av Kongeparken, et av byens svært få, sentrale fellesarealer? spør naboer av parken.

Hvordan kan dere rettferdiggjøre denne høyblokka?

Hvorfor velger administrasjonen foreslå at dette vedtas med alle de negative konsekvenser de selv skriver at utbyggingen vil medføre?

Følgende skriver administrasjonen i Tromsø kommune om høyblokka som J.M. Hansen nå skal presses inn foran Kongeparken:

“Det planlegges for et stort og høyt bygg på en svært sentral tomt. Det nye bygget vil bli svært synlig og få stor påvirkning på omgivelsene, både fjernt og nært. Utsikt vil gå tapt og solinnslippet i Kongeparken vil reduseres. Prosjektet er ikke tilpasset den omkringliggende bebyggelsen, og det må derfor stilles krav til visuelle kvaliteter i prosjektet. Administrasjonen velger likevel å foreslå at planforslaget vedtas.”

Hvorfor velger administrasjonen foreslå at dette vedtas med alle de negative konsekvenser de selv skriver at utbyggingen vil medføre?

Hvilke kvaliteter kan rettferdiggjøre tapt siktlinje, tap av utsikt og skyggelegging av parkareal?

Dessverre ser det ut til at høyblokka går forunderlig lett gjennom den politiske behandlingen.

Håper minst noen politikere skjønner at de ødelegger et av byens svært få, sentrale fellesarealer ved å stemme ja til innstillingen i saksfremlegget. Alle i byutviklingskomitéen kan vel ikke synes dette er greit??

Det fins mye bedre måter å bygge der gammel bebyggelse er revet. Eksempel: Emmas Drømmekjøkken er et relativt nytt bygg som passer fint inn i rekken av de nærmeste husene. Bruk det som forbilde, og ikke Sentrum Terasse.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse