Annonse

Hvorfor kan vi ikke bare ønske Ikea velkommen uten all sutringen?

Velkommen til Tromsø, Ikea, skriver Ap-politiker Brage Sollund.

Vi kan ikke skylde på Ikea for alle andre problemer i området.

Etter lang kamp, stort folkelig engasjement, flere grupper på Facebook, og et politisk arbeid på tvers av partigrenser, har Tromsø endelig signert Ikea.  Jeg synes det er kjempebra. Jeg blir oppriktig glad, både med tanke på arbeidsplassene og den handelen det vil gi til Tromsø.

Det er derfor overraskende at vi likevel kunne åpne avisen og se alle problemene dette gir byen. Jeg undres. Hvordan klarer vi det? Jeg klarer ikke å forstå dette sinnet mot plasseringen.  Hvorfor kan vi ikke bare ønske Ikea velkommen uten all sutringen?  

Ja, det vil bli et jevnt sig av biler til Ikea og ingen får meg til å tro noe annet. Men helt ærlig: problemet i Giæverbukta er ikke et jevnt sig. Problemet er i rushtiden hver morgen og hver kveld.  På dag- og kveldstid er det derimot sjeldent et problem å kjøre gjennom kryssene. Hvor mange blir å kjøre til Ikea midt i rushtiden? Jo, det vil  bli noen, og det er derfor behov for tilpasninger siden situasjonen er så presset som nå, men det er allerede planlagt en vei, og Ikea skal være med å ta kostnaden på denne. Vi kan ikke skylde på Ikea for alle andre problemer i området.

Det er mange gode grunner til å kritisere byrådet. At Ikea kommer er ikke en av dem. Godt lagarbeid over tid har nå gitt resultater. Alt arbeidet som er gjort siden Arild Hausberg (Ap) lanserte intensjon med Ikea og helt til byrådet, som nå har signert dem, blir snart belønnet. Byen har jobba godt.

Det er bra, og vi burde være stolt alle sammen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse