Annonse
Coop Marked. Illustrasjonsfoto.

Hvorfor er maten i Kvænangen dobbelt så dyr

Prisene er uforskammet høye, mener pensjonist og Coop-medlem Gunnar K. Jensen som krever endring fra Coop.

Dette betaler vi med priser som er hinsidig i sammenlikning med våre naboer i andre kommuner.

Hvorfor må vi som bor og lever i Kvænangen kommune, betale dobbelt så dyrt for våre dagligvarer enn nabokommunene?

Grunnen til dette ser en dersom en reiser på hvilken som helst dag over kommunegrensen for å handle. Her møter en sambygdinger og naboer som er ute på handletur, og som gjør sine innkjøp av matvarer til en langt rimeligere affære enn om de skulle vært kjøpt i sin nærbutikk. Og denne formidable handelslekkasjen skyldes bare en vesentlig ting, nemlig prisene på dagligvarer. 

Absolutt alt du har behov for av matvarer er bortimot dobbelt så dyrt hjemme i din egen kommune!

Melk, brød, fisk og kjøtt, samt frosne varer eller påleggsvarer. Dette betaler vi med priser som er hinsidig i sammenlikning med våre naboer i andre kommuner. I tillegg blir vi avspist med et nødtørftig  og grunt sortiment av frukt og grønnsaker. Men også her er prisene uforskammet høye.

De tilbudsprisene som Coop sender ut til sine medlemmer, er ikke bedre enn vanlige hyllepriser i nærmeste butikk!

Motivasjonen til Coop-administrasjonen om å ha et Coop Marked i Burfjord, er derfor ikke kundevennlig for sine medlemmer. Den er kun ment til å presse mest mulig penger ut av en befolkning med hovedsakelig pensjonister.

Og navnet Coop Marked er også misvisende siden en slik markedsføring  også innebærer en ferskvareavd. med et mye større utvalg, samt kvalifiserte fagfolk til å betjene denne. Pr. i dag er denne avdelingen en kopi av hvilken som helst 7-Eleven butikk.

La oss derfor få en Coop Prix butikk, slik at vi kan handle våre matvarer  her vi bor!

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse