Annonse

Det hylekoret som skuterfolk representerer sprer nemlig mer ubehagelig møkk enn en gjennomsnittlig Tromsbonde

Skutertilhengerens største utfordring er eget omdømme, skriver Mari Siljebråten.

Idiotstaten er i tillegg så idiot at den ved å begrense skuterferdsel, diskriminerer folk med motor og belte mellom beina. Har jeg tolket dere rett?

I Bardu kommune har vi prosesser gående for mulighet til lokal regulering av skuterferdsel. Flertallet i kommunestyret har stilt seg bak, og som en stor utmarkskommune er det naturlig med debatt blant innbyggere og andre aktører. Jeg er av flertallet i kommunestyret, men det er ikke helt uten bismak.

Mange av de som er for kommunal regulering av skuterferdsel gjør det tidvis slitsomt å tale deres sak. Jeg tar meg selv i å undre hva vi egentlig er i ferd med å slippe løs. Dette med henblikk på debattene ført av skutertilhengerne på sosiale medier, og egne generelle oppfatninger. For gratulerer, dere har skapt tidenes mest fordummende debatt!

LES MER: Det går over stokk og stein og loven i snøskutersaken

Slik jeg forstår dere, innskrenker denne politistaten av et land den medfødte retten alle dere har til å benytte skuter til hva enn dere måtte ønske. Idiotstaten er i tillegg så idiot at den ved å begrense skuterferdsel, diskriminerer folk med motor og belte mellom beina. For ikke å snakke om at politidirektoratet nå vil ha fengselsstraff for ulovlig skuterkjøring. Det burde vært 2 års fengsel for å uttale noe så forbanna dumt. Hadde det vært fengselsstraff for idioti så hadde altså direktoratet vært fengslet. Har jeg tolket dere rett?

Øverst i et dalføre i Bardu ligger Innset Huskyfarm. En unik lokal bedrift som gir opplevelser i flott natur. Bjørn Klauer som driver huskyfarmen, er en aktør med naturlige interesser omkring eventuelle skuterløyper i sine virkeområder. Han reiser en del betimelige spørsmål om endring i bruk av naturen, som følge av løyper.

Det står stor respekt av det jeg anser som en løsningsorientert innstilling til etablering av løyper, hvor Klauer tilsynelatende ønsker å begrense konflikt mellom egen bedrift og skuterløyper. Dessverre sables slike konstruktive innspill ned av småsinte tullinger som spør hvorfor løyper skal vike til fordel for at opplevelsesbedrifter drar oslofolk og utlendinger ut av asfaltjungelen, med hundespann som lydmessig forpester fjellheimen.

Slike kommentarer får meg til å tvile på om skuterførerne er en gruppe som egentlig evner eller ønsker å sameksistere i fjellet. Det hylekoret som de representerer sprer nemlig mer ubehagelig møkk enn en gjennomsnittlig Tromsbonde klarer i løpet av året. Derfor bør skutermiljøet gjøre seriøse vurderinger omkring innleid ekspertise på omdømmebygging. Eventuelt samle seg om en jovial og reflektert talsperson, som kan ta debatten for dem.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse