Annonse
Jeg venter spent på hvilke parti som vil stå fram og ta æren for forslaget om nedleggelse av Finnmarkssykehuset. Dette er opplysninger som befolkningen bør få vite om før kommende valg, skriver Inger Elisabeth Nilsen.

Hysj – det planlegges på bakrommet

Dersom Finnmark hadde hatt politikere på fylket og Storting, som jobbet for Finnmark, ville vi hatt et sterkt fylke. I stedet har vi fått en sterk kommune som stort sett motarbeider alle rundt seg.

Nå har noen Altapolitikere i Alta, snakket med noen Altapolitikere på bakrommet på Stortinget. Og disse har snakket med sine partifeller på bakrommet på Granavolden Gjæstgiveri. Og mikropartiene, slo i bordet og krevde at Finnmarkssykehuset skulle legges ned, ellers ble det ingen avtale, for det forlangte Altas politikere.

Om det var akkurat slik det skjedde, kan jeg ikke garantere, da jeg ikke var flua på veggen. Men det er denne forståelsen jeg får når jeg leser forskjellige uttalelser i media, og i tillegg hører vår helseminister Bent Høie sier at Finnmarks politiker vil dette.

At UNN og helsepersonell i Finnmark og Troms er helt imot, da det vil gå utover pasientene, ser ikke ut til å ha noe å si. Altas politikere vet best.

I flere år har Altas politikere truet med å søke om å bli lagt under Troms. De har stått på for å bli tvangssammenslått fra første stund, og har hatt god hjelp fra media i Alta, både radio og aviser.

De fleste av Finnmarks fylkespolitikere og stortingspolitikere ser ut til å være underlagt Altas politikere. Sier Alta hopp (legg ned/strup bussruter og sett inn båt der vi ikke trenger) så hopper dem. Sier Altas politikere lyg (vi har ikke desentralisert sykepleierutdanning), så lyg dem.

Hvordan klarer vårt Storting og regjering å unngå å se dette? Eller passer det dem å ha en kommune i Finnmark, som stadig lager uro og aldri er fornøyd med noe som helst? Passer det, så vi ikke skal legge merke til at de sakte og sikkert legger ned offentlige oppgaver, sentraliserer og  flytter ut av Finnmark? Mindre steder står ribbet tilbake, vegstasjoner skal legges ned og du skal kjøre milevis for å få nytt pass, hva blir det neste? Hvem i Finnmark står på for våre mindre steder – våre stortingspolitikere? fylkespolitikere? eller våre byers politikere? Hvorfor protesterer dere ikke høylytt?

Dersom Finnmark hadde hatt politikere på fylket og Storting, som jobbet for Finnmark, ville vi hatt et sterkt fylke. I stedet har vi fått en sterk kommune som stort sett motarbeider alle rundt seg.

Hvis vi tar en passer og slår en ring rundt Alta og en like stor ring rundt Hammerfest, så får vi omtrent like mange personer. Men de siste årene har Alta «vokst» mye, men vi kan ikke bruke passer mer, da halve Troms er tatt med i innbyggertallet deres.

Ordet Finnmark blir nok enda en stund å være et nødvendig onde for Altas politikere. Navnet Finnmark blir som regel bare nevnt i festtaler der. Men bare når de har fått noe som ikke resten av fylket har, da blir hele Finnmark tatt med i lykkerusen.

Hva var det Aune sa om Finnmark: bare tusseladdan blir. Det er vel derfor Altas politikere på død og liv vil ut av Finnmark. Fylket vi andre sloss for.

Jeg ser KrF ved Olaug Bollestad står fram på TV og radio og tar æren for innskrenkningen i abortloven. Jeg venter spent på hvilke parti som vil stå fram og ta æren for forslaget om nedleggelse av Finnmarkssykehuset. Dette er opplysninger som befolkningen bør få vite om før kommende valg.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse