Annonse
Jeg får ikke puste! Men det er ikke på grunn av COVID-19. Men på grunn av sinne over uforstanden til de såkalte antirasistene og feigheten til regjeringen, politiet og politikere! skriver Jan Skogheim. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

"I can’t breathe"

Til og med statsministeren tør ikke kritisere medarbeidere som deltok i demonstrasjonene av redsel for å bli kalt rasist. Ikke engang politiet tør å gripe inn og stoppe demonstrasjonene fordi de da vil bli stemplet som rasistiske.

Eller på norsk; Jeg får ikke puste. Det er ofte den følelsen COVID-19 pasienter har før de dør. Og den samme følelsen George Floyd hadde før han ble kvalt av politimannen Derek Chauvin under en pågripelse 25.05.20 i Minneapolis, Minnesota, USA. Reaksjonene i etterkant har vært sterke og handlingen er blitt fordømt og utløst opptøyer i mange byer både i og utenfor USA. Også i Norge har reaksjonene, naturlig, nok, vært sterke.

Demonstrasjonene som ble gjennomført her hjemme 05.06.20. samlet hundrevis, og i flere byer tusenvis, av mennesker. De trosset helsemyndighetenes anbefalinger om avstand til tross for at Norge nettopp har vært gjennom den mest omfattende nedstengningen av samfunnet i fredstid. En nedstengning som har vært effektiv, men som har skapt store økonomiske utfordringer for bedrifter og enkeltmennesker i dette landet. Og utsatt enkelte yrkesgrupper for svært stor risiko i kampen mot viruset. Til hvilken nytte?

I dag står såkalte antirasister frem i tur og orden og forsvarer demonstrasjonene til tross for risikoen for spredning av viruset. Fordi «saken» er så viktig. For å ta det første først; Det finnes ikke ulike raser blant menneskene. Vi tilhører alle samme art. Nemlig homo sapiens. Rasetenkningen, basert på enkeltes teorier om at en kunne dele mennesker inn i raser er forholdsvis ny og oppstod i miljøer de såkalte antirasistene neppe vil sammenlignes med. Som nazismen i Tyskland og apartheid i Sør-Afrika. En teori basert på at en ut ifra opprinnelsessted, religion, utseende, hudfarge og andre ytre kjennetegn kunne dele mennesker inn i ulike «raser».

Så til det andre; Spredningsfaren og viktigheten av saken. Alle opplyste homo sapiens burde vite hvor viktig det er å holde avstand og ivareta andre smittevernregler. Allikevel synes de såkalte antirasistene at saken er så viktig at det er greit om de utsetter andre for fare. Fare for at samfunnet igjen kan bli nedstengt med de økonomiske konsekvensene det vil ha. Og enda viktigere; Faren for å påføre andre, og kanskje sine nærmeste, smitte. Jo da. Det er viktig å stå opp mot forskjellsbehandling på bakgrunn av utseende, navn, opprinnelsessted, religion osv.. Men ikke så viktig at det siste en kanskje hører en av sine nærmeste si er «Jeg får ikke puste!». Jeg håper dere såkalte antirasister slipper å oppleve dette!

I dag står en rekke såkalte antirasister frem med sine synspunkter og historier. Ja. Enkelte går faktisk så langt som å si at vi i Norge systematisk undertrykker mennesker på bakgrunn av utseende, navn, opprinnelsessted, religion osv. En absurd påstand all den tid Norge er blant de beste land å bo i med tanke på særlig ytringsfrihet og religionsfrihet. Og hvor det å diskriminere uansett av hvilken grunn er straffbart. Det store problemet er at de såkalte antirasistene «eier» debatten. Til og med statsministeren tør ikke kritisere medarbeidere som deltok i demonstrasjonene av redsel for å bli kalt rasist. Ikke engang politiet tør å gripe inn og stoppe demonstrasjonene fordi de da vil bli stemplet som rasistiske. Arbeidsgivere tør ikke trekke ansatte som deltok i demonstrasjonene i lønn, og be dem gå i karantene, fordi de er redde for å bli stemplet som rasister. Dette må ta slutt! Det de såkalte antirasistene gjør når de stempler alt og alle som rasister er å undertrykke dem! Nettopp det samme som de kritiserer andre for å gjøre!

Jeg får ikke puste! Men det er ikke på grunn av COVID-19. Men på grunn av sinne over uforstanden til de såkalte antirasistene og feigheten til regjeringen, politiet og politikere! Inntil smitten er under kontroll/utryddet må alle bes om å følge rådene til våre myndigheter. Gjør de det ikke må det få konsekvenser! Så får vi andre, som ikke er så uansvarlige, heller tåle å bli kalt rasister eller hva det nå måtte være. Vi er i alle fall ikke uansvarlige eller årsak til andres død! Ferdig snakka!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse