Annonse
I OFFSIDE: TIL-styremedlem og Glimt-supporter Geir Seljeseth har skapt splid mellom styret og TIL-supportere før den viktige kampen mellom de to store nordnorske lagene på søndag. Foto: Scanpix

I klar offside

Kan en leder i en fotballklubb være blodfan av en rivaliserende klubb?

Som ekte supporter burde Seljeseth vite at fotball handler mest av alt om følelser, om tilhørighet, om lojalitet og stolthet.

Kan han også nekte å bære klubbfargene til klubben han sitter i ledelsen til, i en helt avgjørende kamp de to klubbene imellom?

Geir Seljeseth, som har latt seg velge inn som styremedlem i TIL Holding og TIL Fotball AS, mener ja.

Formodentlig mener også eierne — primært Sparebanken Nord-Norge (SNN), som har rekruttert Seljeseth inn i ledelsen — at det ikke er noe problem at mannen er livslang Bodø/Glimt-supporter. 

Om banken også synes det er greit at styremedlemmet provoserer TIL-supporterne på det groveste ved å nekte å bære TIL-farger i det som godt kan bli en skjebnekamp mot Bodø/Glimt kommende søndag, vites ikke. Så her har kanskje banken et forbedringspotensial med hensyn til kommunikasjon?

TIL-supporterne og offentligheten i et Tromsø som — unntatt Seljeseth — står last og brast med byens stolthet, vil nok gjerne vite hva Sparebanken Nord-Norge tenker om Seljeseths famøse skjerfnekt. Gult kort? Eller rødt?

Kommunikasjon skal være et av Geir Seljeseths fortrinn, ifølge dem som har klappet ham inn i fotballstyret.

I så måte var det litt overraskende at styremedlemmet etter å ha sluppet bomben om sitt klubbfarge-nekt i avisa iTromsø, så godt som sluttet å kommunisere etter at reaksjonene ble massivt negative.

Først ut på ettermiddagen tirsdag kom det en mail til Nordlys fra Seljeseth, der han forsikrer om at han ønsker at TIL skal ta de poengene de trenger for å overleve i Tippeligaen, selv om de hentes på Bodø/Glimts bekostning.

Bra! Det skulle da også bare mangle. 

Hans problem fortsetter likevel, for mange kommer til å spørre om han virkelig mener det, eller om han bare gir etter for det massive presset.

Dessverre har Geir Seljeseth selv satt seg i en veldig ubehagelig situasjon, som ingen skal misunne ham. Det er ingen spøk i kommentarfeltets tidsalder å tråkke på så mange følelser som han har gjort.

Seljeseth er sikkert en racer på kommunikasjon, men fingerspissfølelsen står det ikke like bra til med. Hadde den vært i orden, burde alarmklokkene ringt allerede da han ble forespurt om å sitte i flere TIL-styrer.

Som ekte supporter, riktignok til et annet lag, burde Seljeseth vite at fotball handler mest av alt om følelser, om tilhørighet, om lojalitet og stolthet.

Det er alle disse verdiene han utfordret da han sa ja til styrejobbene. Han burde skjønt at det kunne bli bråk. Mye bråk.

Når han nå attpåtil nekter å bære TILs farger i en skjebnematch på Alfheim, ber han om et fullblods supporteropprør. Det har da også kommet.

Fingerspissfølelsen har heller ikke vært en utpreget egenskap hos banken som hyret ham inn i styret i holdingselskapet.

Nå er det selvsagt slik at sjela der i gården per definisjon er erstattet av kassa-apparatet. Men kanskje bør bankledelsen gå en runde med seg selv og spørre om hvor mange hester det er mulig å ri på en gang?

SNN vil med Agenda Nord-Norge samle landsdelen. At man vil gjøre seg lekker både i Tromsø og Bodø for å markere at man er hele landsdelens bank, er helt greit.

Men fotball er ikke noe konsensusspill, det er rivalisering og konkurranse, og slik skal det være. Med det laguttaket SNN gjorde til styret i TIL Holding beviste banken at dette har man ikke forstått. Det er skuffende.

Vi ber bare om aldri så lite modenhet og innsikt i hva TIL og fotballen betyr for supporterne og for hele Tromsø.

En litt mer voksen opptreden vil neppe skade kundeporteføljen.
 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse