Annonse
Jeg synes det er flott at politikerne endelig får snakka litt ordentlig politikk. Verdibasert. Og ikke bare administrere. Det Hareide gjør her er å ta på alvor at vi har FrP i regjering. Og konsekvensene av det, skriver Gisle Havstein. Foto: Scanpix

Dette er ikke å holde folk for narr

Det er på tide at noen gidder å ta tyren ordentlig ved hornene og få FrP ut av regjeringskontorene. I stedet for at man bare kvitter seg med ministrene til FrP med voldsom rotasjon.

Tone Angell Jensen skriver i dag i Nordnorsk debatt at det vil være å holde velgeren for narr å ha en hemmelig skriftlig avstemming på det ekstraordinære landsmøtet til KrF i helga. Det å desimere de små partiene når de er på vippen er en kjent øvelse. Men den er ikke legitim all den tid vi har en parlamentarisme som vi har. Det er tvert imot et gode at vi har slike prosesser, og trist at ikke de store partiene tør å ta de.

Dette er ikke en hån mot velgerne. I så fall var det et hån mot velgerne at Venstre med sine få prosenter sørget for at vi fikk en blåblåregjering etter sist valg.

Jeg synes det er flott at politikerne endelig får snakka litt ordentlig politikk. Verdibasert. Og ikke bare administrere. Det Hareide gjør her er å ta på alvor at vi har FrP i regjering. Og konsekvensene av det. En diskusjon Høyre aldri vil ta. Regjeringskåtheten får både Høyre og Venstre til å holde kjeft om hvitvaskinga de bedriver med å ha FrP i regjering. Selv om FrP liksom har besinna seg når de kom inn i departementskontorene og innså hvordan virkeligheta egentlig ser ut.

Nå vises det til løftene Hareide gav om å ikke velte Erna ved sist stortingsvalg. Men han lovet også at KrF aldri ville i regjering med FrP. Jeg lurer på hva som er det største sviket mot velgerne av disse to løftene. Slik jeg ser det er det bare et gult utfall som kan tilfredsstille disse to lovnadene. Hvilket er trist. For det er på tide at noen gidder å ta tyren ordentlig ved hornene og få FrP ut av regjeringskontorene. I stedet for at man bare kvitter seg med ministrene til FrP med voldsom rotasjon. Ap - bortsett fra Hadia Tajik - er fullstendig tannløse. Og valget mellom Støre og Erna er litt som pest eller kolera. Jeg skjønner egentlig ikke at noen føler de har noe igjen for å stemme på Høyre eller Ap. De mener jo nesten ingenting. Bare nok til at ingen velgere flykter, lissom.

Så hva ønsker jeg meg ut av denne prosessen? Pest eller kolera? Svaret er selvsagt kolera. Kolera er lett å gjenkjenne og å kurere. Akkurat som politikken og holdningene til FrP. Få dem bort, selv om det blir en periode vi må holde ut med Støre. Jeg vet - det blir tannløst og trist. Men hey - vi får ministre som Torgeir Knag Fylkesnes for eksempel. Som ansvarlig for den nye oljen - fisken. Jeg tipper det er noe å glede seg til. Det er masse ministerkandidater på venstresida nå som ville gjort vei i vellinga. Bokstavelig talt. Slik at ikke alt i politikken blir trist og grøtete. Heia Hareides fløy!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse