Annonse
Statsminister Erna Solberg besøker Cyberforsvaret og Jørstadmoen 8. februar i fjor. Foto: Anette Ask, Forsvaret

Ingen grunn til forsvarskritikk av Erna Solberg

Det er ikke Russland som er trusselen mot Norges fred og sikkerhet, men USA og Natos aggressive og krigerske holdning overfor Russland.

I sin kommentar den 14/2 skriver Oddvar Nygård om den sterke kritikken fra flere hold som nå reiser seg mot Erna Solberg for at hun ikke satser nok penger på forsvaret, og er langt unna av å oppfylle 2% målet til Nato.

Det er ingen grunn til kritikk. Hovedpoenget må være at man bruker pengene riktig og fornuftig for å få et best mulig nasjonalt uavhengig forsvar som kan forsvare Norges grenser og landområder.

Stoltenberg-regjeringen gjorde to fatale forsvarsinnkjøp, nemlig kjøpet av F-35 og kjøpet av helikopteret NH-90. Disse kjøpene heller svekker enn styrker forsvaret og ordrene burde derfor kanselleres jo før jo bedre. Norge skal ikke ha som hovedformål for forsvaret å bidra til USA og Natos illegetime og Folkerettsstridige kriger utenlands som bare skaper mer krig, død, lidelse terror ødeleggelse, sult.

Om Russlands annektering av Krim sjokkerte de europeiske Nato-landene, sjokkerte dette neppe USA, da det var noe de hadde kalkulert med. USA var selvfølgelig helt innforstått med at Russland ikke kunne la Krim gli ut av hendene etter det USA-initierte og støttede kuppet i Kiev. At USA stod bak kuppet og brøt Folkeretten er hevet over en hver tvil. Der er alle de avslørende og kontroversielle uttalelsene til viseutenriksminister Victoria Nuland bevis nok. Avtalen som EU fikk fremforhandlet mellom Janukovitsj og opposisjonen, der man skulle bilegge striden inntil et nytt presidentvalg skulle holdes den 25. mai 2014, forlangte Nuland istykkerrevet. Det ble gjort, Janukovitsj ble kjeppjaget fra Kiev og Nuland fikk innsatt sin lakei Arsenij Jatsjenuk til statsminister.

Kuppet var helt i tråd med Brzezinski-doktrinen, og main-stream-media fulgte lydig opp løgnene om at det var Russland som var aggressoren og den som brøt Folkeretten, mens det i realiteten var USA som brøt Folkeretten. Å få de europeiske Nato-landene til å tro at det var Russland som var agressoren, var selvfølgelig et velregissert spill fra USA for å presse sine europeiske allierte til å bruke mer på forsvaret. USAs kupp i Kiev var som nevnt helt i tråd med Brezezinski-doktrinen og USAs omringelses- og sanksjonspolitikk mot Russland for å svekke landet økonomisk, politisk og militært.

Jeg ønsker selvfølgelig at Norge skal ha et sterkt uavhengig nasjonalt forsvar, men da bør Norge i første omgang kansellere ordrene på F-35 og NH-90, løsne betraktelig på de militære båndene til USA og nekte USA å opprette permanente militære baser i Norge, slik regjeringen har lagt opp til. Norge bør dessuten melde seg ut av Nato, da USA alltid er avhengig av krig for å tilfredsstille det militær-industrielle kompleks og sine hegemonistiske mål. Nato er avhengig av hele tiden å engasjere seg i kriger og konflikter for å hevde sin berettigelse og eksistens.

Det er ikke Russland som er trusselen mot Norges fred og sikkerhet, men USA og Natos aggressive og krigerske holdning overfor Russland. Den tidligere franske etterretningssjefen Yves Bonnet har uttalt det helt klart at Nato hauser opp trusselen fra Russland utover alle proporsjoner for å berettige sin egen eksistens.

Det er kanskje på tide for mange å revurdere sin holdning om at Russland er den store trusselen?

Mob:91.31.90.51

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse