Annonse

Ingen nevnt, ingen glemt

Jeg fører ikke navnelister, skriver fiskeriminister Per Sandberg, som ikke vil navngi de han mener snakker ned Nord-Norge.

Mitt poeng er at den svartmalingen av kysten som enkelte debattanter driver med stemmer dårlig med den virkeligheten jeg møter hos ute blant folk.

Nordlys ber på lederplass om at jeg navngir de som snakker ned Nord-Norge.

Til det er å si: Jeg fører ikke navnelister, slik Nordlys gjør i sine strategier. Nordlys er jo i likhet med resten av pressen utstyrt med “sine sikre kilder” og makten i pennen til å kunne fremme påstander uten å dokumentere.

Mitt poeng er at den svartmalingen av kysten som enkelte debattanter driver med stemmer dårlig med den virkeligheten jeg møter hos ute blant folk og næring, enten det er på Myre eller i Mehamn.

Så ser jeg at enkelte, deriblant Nordlys, får dette til å bli en debatt om forskningens uavhengighet. De som har fulgt bedre med i hva jeg har snakket om etter at jeg ble fiskeriminister vet: Er det noe jeg  har vært opptatt av å formidle så er det at sjømatnæringen er en kunnskapsnæring og at vi trenger MER forskning i årene framover. Og selvsagt skal forskningen være faglig uavhengig. Hvordan skal vi ellers kunne bruke den?

Jeg registrerer i tillegg at dette er andre gangen Nordlys på kort tid, på lederplass drar konklusjoner, helt renset for dokumentasjon på konklusjonene.

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse