Annonse
OPPDRETT: Det tidligere kravet om lukkede anlegg er blitt til «et mål» om havbruksanlegg uten rømming, negativ lusepåvirkning eller skadelig forurensing. Foto: Ola Solvang

Ingen skam å snu

Nå har Tromsø Ap funnet en anledning til å moderere seg, for partiet kan ikke gå til valg med stempel som næringsfiendtlig og uforutsigbart.

Et politisk direktiv om at næringa skal pelle seg på land, før de teknologiske forutsetningene for landbaserte anlegg er tilstede, er ønsketenking.

Kommunestyret i Tromsø har droppet kravet om lukkede anlegg for nye oppdrettskonsesjoner. Det skjedde etter at Arbeiderpartiet snudde i saken. Omkampen kom da kommunestyret behandlet en egen sak om «Arbeid med bærekraftig utvikling av havbruksnæringen».

Nå heter det at produksjonen av oppdrettsfisk skal skje på en miljømessig, sosial og bærekraftig måte. Kravet om lukkede anlegg er blitt til «et mål» om havbruksanlegg uten rømming, negativ lusepåvirkning eller skadelig forurensing.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse