Annonse
PROTEST: Elevene ved Sjursnes skole vil fortsatt ha undervisning på Sjursnes - ikke sendes til Ramfjorden. Foto: Silje Solstad

Ingen Tromsø-foreldre i byen ville akseptert dette

Bygda kan gå med i dragsuget om ungene må ta bussen.

Da politikerne gjorde dette i 2015 ble de invitert til å ta bussen selv på den strekninga. Da holdt de ifølge en av lærerne her «på å pesse seg ut» for turen var så lang.

Noen meter fra skolen på Sjursnes står det et trafikkskilt. Det er bildet av barn som følges over veien av en voksen. Men nå vil politikerne at de største barna på Sjursnes skole skal ta bussen fem mil til en annen skole. For å spare 1,2 millioner kroner.

De som har lengst reisevei må starte kvart over seks for å nå skolen kvart over åtte. Turen går gjennom flere rasutsatte strekninger.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse