Annonse

Iran-vennlige Per Sandberg

Fra sin Iran-vennlige krok i stua har Sandberg blitt det totalitære presteskapets fremste talsperson og forlengede arm i norsk offentlig debatt.

Per Sandberg vil inn på den nasjonale politiske scenen igjen. Den tidligere nestlederen i Fremskrittspartiet varslet denne uka et «brutalt, politisk comeback på ett eller annet tidspunkt». Spørsmålet er bare om det er noen som ønsker sluggeren Per Sandberg inn i politikken igjen.

Han er i ferd med å gjøre seg uspiselig i sitt eget parti. At det er politiske motsetninger i Frp er ikke nytt. Men det hører til sjeldenhetene at partikolleger, for åpen scene, skjeller hverandre ut som politisk nyttige idioter. Og det er en høyst uegnet metode når det uttalte ønsket er at man vil inn i politisk styre og stell igjen. Per Sandbergs krakilske utspill kan snarere medføre en eksklusjon om det blir flere av dem.

De voldsomme utfallene mot Per-Willy Amundsen, Christian Tybring-Gjedde og Morten Wold etterfølges av en bredside fra Sandberg, der han slakter Frps politikk. Han mener partiet er for opptatt av bompenger og innvandring. Blant mye annet.

Sandbergs kanonade kommer mens Frp sliter i motbakke. Nasjonalt ligger partiet på en oppslutning på 7,5 prosent. Regjeringsslitasjen er stor, ikke minst på grunn av partiets dobbeltrolle i bompengesaken. Men å droppe bompenge standpunktet, ville gjort vondt verre.

Det er lite å utsette på Sandbergs selvtillit når han nå også hinter om overgang til et nytt parti før stortingsvalget i 2021. Ifølge ham selv har det aldri vært så sterkt behov for ham og hans politiske synspunkter som nå.

Etter at han måtte gå som fiskeriminister i fjor, er Sandberg mest kjent for sin nesegruse beundring av diktaturet i Iran, samt sin deltakelse i diverse reality-serier på TV. Det siste er underholdning, det førstnevnte er ikke det.

Fra sin Iran-vennlige krok i stua har Sandberg blitt det totalitære presteskapets fremste talsperson og forlengede arm i norsk offentlig debatt. Det har ikke minst eksil-iranere i Norge fått erfare. Deres kritikk av regimets brudd på menneskerettighetene og dets kvinnefiendtlige holdninger, blir imøtegått av Sandberg som ser ut til å identifisere seg med regimet i Teheran.

Sandberg skjelte ut Amundsen og Tybring-Gjedde for deres uttalelser om president Trump og den betente konflikten med Iran. Donald Trumps trusler og retorikk i denne striden er neppe egnet, verken til å styrke verdensfreden eller nattesøvnen, men den uforutsigbare mannen i Washington er tross alt valgt av folket.

Det er ikke prestestyret som Sandberg har påtatt seg å være våpendrager for.

 

 

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse