Annonse

«It ain`t me, baby»

Uansett er den kommunale kassa bunnskrapt etter fire år med borgelig styre, skriver Herman Kristoffersen.

Ytringsfrihet har vanligvis en pris. Og jeg bidrar gjerne med min lille skjerv.

Takker veldig for at jeg i flg. Erlend Bøe er utnevnt til APs beste kort i årets valg. Sannheten er imidlertid litt som i resten av det lange, men ganske velskrevne, innlegget til Bøe at det stemmer selvsagt ikke, all den stund en ikke kan finne meg på en eneste valgliste.

Det er derfor heller ikke sant at AP «kjører meg i front» De har da nok av folk og driver valgkamp selv. At jeg kan bidra litt, er vel bare hyggelig, får jeg håpe. Vi har vel ytringsfrihet i dette landet? Eller…?

Kan derfor ikke gå inn på enkelthetene i Bøes innlegg bortsett fra at uansett hva herr Bøe måtte hevde (blir litt for teknisk) så er den kommunale kassa bunnskrapt etter fire år med borgelig styre. Ingen har påstått at byråder og rådgivere tjener 2 mill i året. Bare rundt 1. Totalregninga for det nye systemet deres er imidlertid på rundt 15 mill. Hvor pengene ellers er blitt av er det opp til byrådet å fortelle oss.

Bare en ting til for å unngå all den feil-informasjonen som noen i Høyre måtte ha foret Bøe med. Siste avlagte kommune-regnskap fra undertegnede som ordfører var et av de beste i historien. Mer enn 100 mill i overskudd for regnskapsåret 2006. Tallene ble så gode bla. fordi vi avviklet 300 lederstillinger i en total administrativ omlegging fra fire nivåer til to. Noe de som styrer i dag stemte imot. Publikum var så fornøyd med resultatene etter åtte år at de belønnet AP med nesten 40 % av stemmene ved valget noen måneder etterpå . Også det, en slags rekord.

Sp om dagens politikk for AP må for fremtiden rettes til de det gjelder…

Tromsøværing med ytringsfrihet

Det er som Tromsøværing jeg uttaler meg. Om det får konsekvenser som at jeg blir brått og overraskende fjernet fra tillitsverv i suksess-bedrifter som går bedre enn noen gang, så får det heller være slik. Både Visit Tromsø og HT er veldrevne organisasjoner som tåler en trøkk. Jeg også. Spørs heller om de politikerne dette angår kommer så godt ut av det. Ytringsfrihet har vanligvis en pris. Og jeg bidrar gjerne med min lille skjerv. Alternativet er å leve på kne..

Ingen liker kritikk. Det er heller ikke noe mål i seg selv å kritisere. Men et sted må grensen gå. Jeg holdt stand i mer enn tre år før jeg ikke greide mer taushet. Det er fordi jeg elsker denne byen og de folka som bor her. Jeg er litt glad i de som styrer også, noen av dem i hvert fall. Men, etter min mening, skal de ikke styre byen.

De kan gjøre andre ting de får bedre til enn å sitte inne på rådhuset og sutre over at velgerne har forlatt dem. Velgerne har uansett rett. De tror ikke på dere selv etter den massive markedsføringen dere bedriver gjennom et oppblåst rådgiverkorps. Hva man enn påstår: Keiseren er naken og beinflyr rundt i byen, selv om «alt henger ute»…

Bekreftelsen på dette ligger i at herr Bøe heller ikke kan svare på hvorfor byrådet vil fortsette. Hva skal de bruke makten til når alt er så himla perfekt som han påstår. Jeg skal ikke dra sammenligninger med en viss informasjonssjef i Irak for noen år siden, det vil være litt usportslig. Han kan heller ikke svare på hva en har tenkt å gjøre for kunst og kulturbyen som kanskje er vår fremste merkevare. Hvordan ser fremtidens miljøby ut? Hvordan sikrer man interessene til de kommunalt ansatte i en tid hvor delingsøkonomien slår sterkere inn dagstøtt. (Stadig flere tjenester blir kjøpt digitalt i fremtiden).

Mitt poeng er nettopp det. Ikke noe at dette engang kan de gjøre rede for. Og hva skal de da med makt? Er det ikke annet arbeid å få?

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse