Annonse

Ja til en enklere hverdag langs kysten – nei til økt moms på flyreiser

Regjering har lagt fram et forslag om å øke momsen på flyreiser. Widerøe varsler at konsekvensen blir færre flyruter langs kysten. Arbeiderpartiet svarer klart nei til økt moms.

Det er åpenbart mangel på kunnskap når flyreiser fra Mehamn til Tromsø sammenlignes med lang-weekend i Praha.

Vi ønsker å styrke bosettinga i hele nord – fra vidda til kysten. Folk i Mehamn, Hasvik eller Sørkjosen er like viktig som de som bor i Alta, Tromsø eller Harstad. 

Reisebelastninga for folk i distriktet er allerede stor. Dersom flytilbudet skal bli enda dyrere eller forsvinne er det nok et lodd i svekkingen av bosettinga i distriktene.

Det er en åpenbar utfordring med flyreiser. Klimautslippene. Arbeiderpartiet mener man må tenke flere tanker samtidig. Vi vil arbeide hardt for elektrifisering av kortbanenettet. Det vil gi nye muligheter for å tenke økt flytrafikk i framtida. Det er ingen grunn til å skamme seg over å fly, men vi må få ned klimautslippene. 

Det er åpenbart mangel på kunnskap når flyreiser fra Mehamn til Tromsø sammenlignes med lang-weekend i Praha. Vi som bor her oppe vet at rutene brukes for å delta i det ordinære samfunnsliv; besøk hos spesialisthelsetjenenesten, utdanning og møter som ikke kan løses digitalt. 

Arbeiderpartiet vil gjøre det enklere for folk i hele landet. Vi vil fjerne flyseteavgiften, endre på avgiften for start og landing og gjøre det enklere for pendlere ved å øke pendlerfradraget.

Vi skal lage løsninger, ikke skape problemer for de som bor i distriktene. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse