Annonse
SVARER: Høyres Erlend Svardal Bøe og Markus Akselbo svarer Stein Gunnar Bondevik på hans innlegg om Høyres valgkampstart. Foto: Høyre

Ja, seriøst, Stein Gunnar Bondevik

Dersom Bondevik er sint fordi Høyre har startet den lange valgkampen, bør han rette sinnet også mot sitt eget parti, skriver artikkelforfatterne

I et leserinnlegg under tittelen “Valgkampstart, seriøst??” er Arbeiderpartiets Stein Gunnar Bondevik i harnisk over at Tromsø Høyre sammen med statsminister Erna Solberg på mandag markerte at det er ett år igjen til valget.

Dersom Bondevik er sint fordi Høyre har startet den lange valgkampen, bør han rette sinnet også mot sitt eget parti. Både i Tromsø og Oslo åpnet Arbeiderpartiet valgkampen sin sist lørdag. Selv om det er langt mellom ditt bosted i Brasil og Tromsø ser det unektelig rart ut når du angriper Erna for å gjøre akkurat det samme som din egen partileder og ditt eget lokalparti. 

Det virker som at flere i Arbeiderpartiet i Tromsø har et veldig anspent forhold til den kommende valgkampen. I forrige uke argumenterte AUF for at kommuneøkonomi og eiendomsskatt ikke burde være noen av de viktigste sakene i valgkampen og nå argumenterer Bondevik for at valgkampen burde starte senere og at opposisjonen ikke må forstyrre posisjonen sitt arbeid. Det er en merkelig holdning å innta.

Skal en følge den logikken regner vi med at Bondevik mener det samme om Høyre vinner valget neste år og kommer i posisjon? Vi forstår at det kan være utfordrende for Arbeiderpartiet å forsvare at en har doblet eiendomsskatten, fjernet valgfriheten til innbyggerne, ikke fått kontroll på kommuneøkonomien og ført en næringsfiendtlig retorikk hvor kommunens næringsliv omtales som velferdsprofitører. Men nå er det engang slik at velgerne må få si sitt om hvordan de har opplevd tidenes rødeste allianse med Arbeiderpartiet, SV og Rødt og det skal de gjøre om nøyaktig ett år. 

Fremfor å skrive leserinnlegg om hvordan Høyre markerer at det er ett år igjen til valget bør Bondevik heller gjøre som Høyre å bruke tiden sin på å diskutere politikk og hvilken retning en ønsker at Tromsø skal gå i, slik vi gjorde på Lilleaksla sammen med statsministeren på mandag. 
 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse