Annonse
KØ: Turister i kø for å ta Fjellheisen.Turismen i Tromsø har vokst voldsomt de siste ti årene. Mens det i 2008 var 280.000 besøkende innom byen, var tallet i 2018 hele 500.000. En slik økning må nødvendigvis få noen konsekvenser. Foto: Stian Saur

Positive til turistskatt

Men det turistene kommer for å se og oppleve, må også tas vare på.

En fersk spørreundersøkelse blant Tromsøs befolkning, viser at et stort flertall er for innføring av turistskatt i kommunen. Det er inFact som har gjennomført undersøkelsen, som gir et resultat på 55,4 prosent for turistskatt, 22,3 prosent mot, mens 22,2 prosent svarer vet ikke.

Det er ikke uten grunn at så mange stiller seg positive til at kommersielle overnattingsgjester må betale en ekstra 20-kroning per døgn, for eksempel. Turismen i Tromsø har vokst voldsomt de siste ti årene. Mens det i 2008 var 280.000 besøkende innom byen, var tallet i 2018 hele 500.000. En slik økning må nødvendigvis få noen konsekvenser.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse