Annonse
Skyteanlegget i Kjoselvdalen. Foto: Ola Solvang

Vi jager ingen!

Forsvarsbygg svarer Tromsø skytterlag som føler seg jaget fra 200-metersbanen i Kjoselvdalen.

Eiendommen skal miljøsaneres, et arbeid Forsvarsbygg er i full gang med planleggingen av.

I Nordlys 28. juni forteller Tromsø skytterlag at de føler seg jaget fra Forsvarets 200-metersbane i Kjoselvdalen som de har brukt i 30 år.

Skytebanen er én av flere skytebaner som Forsvaret har besluttet å utrangere. I mars 2010 ga derfor Forsvarsdepartementet Forsvarsbygg oppdrag om å ta Kjoselvdalen ut av aktivt bruk og forberede avhending av skytefeltet. I tråd med avhendingsinstruksen fikk Tromsø kommune i august 2015 tilbud om å overta skytebanen vederlagsfritt som den var, noe de takket nei til i november samme år. Nå klargjøres derfor anlegget for salg i det åpne markedet.

Dette innebærer blant annet at eiendommen skal miljøsaneres, et arbeid Forsvarsbygg er i full gang med planleggingen av. På grunn av en berettiget forventning om at Tromsø kommune skulle overta banen, har avtalen med skytterlaget blitt forlenget flere ganger, men den ble stoppet da siste avtaleperiode utløp 31. oktober 2015. Dette for å hindre tilføring av mer forurensing frem til saneringsarbeidet settes i gang. Forsvarsbygg kan heller ikke være ansvarlig for at nødvendige godkjenninger av banen blir ivaretatt, nå som den ikke lenger skal brukes av Forsvaret.

Forsvarsbyggs mål er å gjennomføre en rask og ryddig avhendingsprosess, så får fremtiden vise om det fortsatt blir skyting på 200-metershold i Kjoselvdalen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse