Annonse
President Trump omtaler Biden som "Sleepy Joe", men Bidens tilstand er åpenbart mye mer alvorlig enn bare trøtthet, menefr artikkelforfatteren. (Foto: Scanpix / AP-photo)

Joe Biden er helt uegnet som president

Den 3. november i år skal USA velge president for perioden 20. januar 2021 – 20. januar 2025. Dette er et særdeles viktig valg for hele kloden. Derfor er det særdeles tragisk at Demokratene nok en gang ikke klarer å komme opp med en akseptabel presidentkandidat.

Som kjent er den nåværende president den 74 år gamle forretningsmann Donald Trump. Han representerer Republikanerne, det andre store partiet i USA. Som sittende president er han allerede klar som partiets kandidat til årets presidentvalg, og selv om Demokratene skal ta sitt offisielle valg i Milwaukee, Wisconsin om noen få uker, er det den snart 78 år gamle Joe Biden, visepresident under den forrige presidenten, Barack Obama, som får partiets støtte til å stille opp mot president Trump - dersom ikke Bidens kone Jill og resten av partiet skulle ta til vett i siste liten.

Hva er det egentlig som foregår hos Demokratene? Hvordan kan partiet være så uansvarlig at de utsetter en åpenbart syk mann for dette? Og hvorfor er det så stille i media om dette? Ingen redaktører må påstå at de ikke vet om dette.

Joe Bidens helsetilstand gjør at han er helt uegnet til å stille opp som presidentkandidat. Ronny Jackson, tidligere lege i Det hvite hus for både Obama og Trump, sier i et intervju at han selvfølgelig ikke kan stille en fjerndiagnose av Biden for å avgjøre om han er dement, men at han er svært urolig med tanke på Joe Bidens manglende evne til å fullføre en setning, vite hvor han er og hva han gjør der.

Bidens bisarre kommentarer får Trump til å fremstå som veltalende. Han surrer noe voldsomt med tall, som for eksempel da han i en debatt med de andre presidentkandidatene fra Demokratene sa at takket være Bernie Sanders hadde 150 millioner mennesker blitt drept av våpen i USA siden 2007. For ikke å snakke om da han sa at han hadde sørget for at 720 millioner kvinner hadde kommet i arbeid i USA.

President Trump omtaler Biden som “Sleepy Joe”, men Bidens tilstand er åpenbart mye mer alvorlig enn bare trøtthet. Uansett hvor mye man måtte avsky Donald Trump, så vil det være en mye mer avskyelig handling å stemme på Joe Biden sånn som han fremstår nå.

Joe Bidens kone og alle de andre Demokratene må sørge for at han avslutter sin politiske karriere med umiddelbar virkning. Han trenger ikke en ny jobb. Han trenger hjelp fra det amerikanske helsevesenet.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse