Annonse
Hvor var Ingalill, Cecilie, Ingvild og store deler av partiet deres, de som kunne og burde vært Jokeren – garantisten for en forsvarlig saksbehandling – da tusenvis av mennesker i Alta gikk i demonstrasjonstog og deltok på folkemøter, med krav om helhetlige og faktabaserte konsekvensutredninger? skriver Magnar Leinan.

Joker Nord, Svarteper og de tre Ap-damene

Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter Ingalill Olsen, Cecilie Myrseth og Ingvild Kjerkol er ikke nådige i sin kritikk etter at regjeringen har foreslått å legge Finnmarkssykehuset inn under Universitetssykehuset Nord-Norge: Helseminister Bent Høie har innført Joker Nord-prinsippet for styring av sykehusene, skriver de i et innlegg på Nord-Norsk Debatt i Nordlys.

Du kjenner sketsjen, skriver de; reglene forandres stadig, og deltagerne – i dette tilfellet altså vi innbyggere her nord – ender alltid opp med Svarteper. Men heldigvis har damene resepten klar: «Arbeiderpartiet mener at sykehusstrukturen i landet må følge befolkningsutviklingen og den faglige utviklingen. Noen ganger er det fornuftig å slå foretak sammen. Men det må gjøres etter grundig utredning og basere seg på faglige argumenter», er budskapet deres.

Det er da den velsignede nordnorske galgenhumoren får latteren til å runge i Alta-/Kautokeino-regionen – og det til tross for at vi jo er helt enige; grundige utredninger og faglige argumenter må være et absolutt krav! Men det er nesten så man ikke tror det man leser, for er det noe som har vært etterspurt og etterlyst herfra i mange år i forbindelse med debatten om sykehusstrukturen i Vest-Finnmark, så er det jo nettopp dette.

Men hvor var Ingalill, Cecilie, Ingvild og store deler av partiet deres, de som kunne og burde vært Jokeren – garantisten for en forsvarlig saksbehandling – da tusenvis av mennesker i den mest folkerike delen av fylket gikk i demonstrasjonstog og deltok på folkemøter, med krav om helhetlige og faktabaserte konsekvensutredninger? Arm i arm med minister Høie, er min uærbødige påstand – fullstendig døve for argumentene og urokkelige i sitt nei til kravet. Mens vi stolte blindt og naivt på de krystallklare valgløftene fra Høyre, FrP og Venstre – og selvfølgelig ble sittende igjen med Svarteper.

Så beklager, mine damer – i dette spørsmålet har dere dessverre samme troverdighet som Frank Bakke-Jensen, Siv Jensen, Terje Søviknes og Trine Skei Grande. Det vil si null. Men det kunne likevel være interessant å få svar på et helt konkret spørsmål: Hva er den prinsipielle forskjellen som gjør at dere nå krever at sykehusstrukturen må følge befolkningsutviklingen og basere seg på faglige argumenter, mens dere tidligere altså har drevet en innbitt kamp MOT nettopp dette?

Rent bortsett fra at det er valg igjen til høsten, selvfølgelig…

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse