SEIERHERRENE: Valgkvelden 2015 var nok et lykkeligere øyeblikk for Jens Ingvald Olsen (Rødt), Kristin Røymo (Ap) og Ingrid Kielland (SV) enn når de nå har laget et nytt budsjett for det trøstesløse økonomiske boet de i dag administrerer.

Jul i kommunestyret

Når overforbruket i omsorgssektoren gjentar seg år etter år, er det ikke rart at håpløshetens grå slør innhyller ethvert nytt budsjettmøte i kommunestyret i Tromsø.

Kjære kommunestyre – dra til Bodø! I Bodø kommune har de nemlig løst det uløselige problemet for Tromsøs folkevalgte

Selv når mørketida er på sitt mørkeste, regnet høljer ned og fjerner all snøen som skulle pynte landskapet til jul, er det likevel mye fint som hender i adventtida. Budsjettmøtet i kommunestyret i Tromsø er ikke en slik hendelse. 

Disse møtene, som etter tradisjonen avholdes i midten av desember hvert år, beviser gang på gang at det finnes fenomener som får mørketida til å fortone seg både lys og lett. En fire timers budsjettdebatt er en injeksjon av en underlig cocktail, en miks av fromme ønsker og økonomisk håpløshet. Lyset i tunellen signaliserer definitivt ikke en reise mot dag, men et motgående tog som kommer dundrende i vill fart. 

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse