Annonse
SEIERHERRENE: Valgkvelden 2015 var nok et lykkeligere øyeblikk for Jens Ingvald Olsen (Rødt), Kristin Røymo (Ap) og Ingrid Kielland (SV) enn når de nå har laget et nytt budsjett for det trøstesløse økonomiske boet de i dag administrerer.

Jul i kommunestyret

Når overforbruket i omsorgssektoren gjentar seg år etter år, er det ikke rart at håpløshetens grå slør innhyller ethvert nytt budsjettmøte i kommunestyret i Tromsø.

Kjære kommunestyre – dra til Bodø! I Bodø kommune har de nemlig løst det uløselige problemet for Tromsøs folkevalgte

Selv når mørketida er på sitt mørkeste, regnet høljer ned og fjerner all snøen som skulle pynte landskapet til jul, er det likevel mye fint som hender i adventtida. Budsjettmøtet i kommunestyret i Tromsø er ikke en slik hendelse. 

Disse møtene, som etter tradisjonen avholdes i midten av desember hvert år, beviser gang på gang at det finnes fenomener som får mørketida til å fortone seg både lys og lett. En fire timers budsjettdebatt er en injeksjon av en underlig cocktail, en miks av fromme ønsker og økonomisk håpløshet. Lyset i tunellen signaliserer definitivt ikke en reise mot dag, men et motgående tog som kommer dundrende i vill fart. 

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse