Annonse
Bjørn-Gunnar Jørgensen

Kamerat Olsen og formann Mao

Jeg nekter å tro at Tromsøværinger flest deler Jens Ingvald Olsens syn på despoten og massemorderen Mao, skriver Bjørn-Gunnar Jørgensen.

Det er dessverre sannsynlig at mange av de som har stemt Rødt ikke vet hva partiet står for.

Det er skremmende at partiet Rødt oppnår over 14 % av stemmene i Tromsø. Det er dessverre sannsynlig at mange av de som har stemt Rødt ikke vet hva partiet står for. Jeg nekter å tro at Tromsøværinger flest deler Jens Ingvald Olsens syn på despoten og massemorderen Mao.

Rødt har gjennom mange år i kommunestyret omtrent ikke fremmet egne forslag.  Rødt har ikke foreslått løsninger på noen problemer eller tatt ansvar for noe som helst. De har sittet i ro og kritisert.  Lokal presse har fungert som et rent mikrofonstativ for Rødt og Jens Ingvald Olsen, og slik sett hjulpet han opp og frem.  Han har fått kritisere i sak etter sak, uten engang å bli utfordret på hva Rødts løsninger er.  De kritiske spørsmålene har vært forbeholdt andre.

Det må være en enorm falitterklæring for lokal presse at det altså måtte en journalist fra Dagbladet til for å reise et kritisk spørsmål til Olsen. Det må være direkte pinlig for lokal presse.  På den annen side vet vi at Nordlys på kommentarplass har hatt hakk i plata i sin kamp mot det borgerlige byrådet.  Og Oddvar Nygård er jo ikke akkurat kjent for å ha særlig troverdighet som politisk uavhengig kommentator med sin bakgrunn. 

Hans kommentarer hadde passet best som politiske leserinnlegg.  Selv om alle ser at Nordlys jobber på denne måten, må det likevel være pinlig når lokal presse ikke makter å stille ett kritisk spørsmål til Jens Ingvald Olsen.  Heldigvis har vi en rikspresse som ikke bare er kritisk mot de borgerlige, og som stilte Jens Ingvald Olsen spørsmålet om Mao.  Men spørsmålet kom kun en time før valglokalene stengte.  Dermed fikk velgerne ikke vite før etter valget at Jens Ingvald Olsen ser på despoten Mao som en «stor leder».

Tenk om en representant fra FrP hadde gått ut og sagt at Hitler var en stor leder?  «Han fikk folk i arbeid, og bygget veier. Han var et stort forbilde, men gjorde noen småfeil, som jo alle mennesker gjør».  Det hadde blitt ramaskrik og enorme oppslag.  Oddvar Nygård hadde nok skrevet et av sine leserinnlegg.

Mao førte en kommunistisk politikk som førte til sultkatastrofer.  Hans kommunistiske partidiktatur er ansvarlig for flere titalls millioner menneskeliv.  Og Tromsøs kanskje kommende ordfører gir han altså følgende attest: «En stor frigjøringsleder».

Lykke til de neste fire årene, Tromsø.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse