Direktør i Norsk olje og Gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Kampen om velferds-Norge

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har aldri gått av veien for å gjøre det som er nødvendig og riktig i hans egen bok.

Schjøtten arbeider ufortrødent for at petroleumsalderen skal fortsette

Han dukket plutselig opp i landsmøtesalen til Høyre forrige helg. Den besøkende vakte mildt sagt en smule oppsikt både hos landsmøtedelegater og i pressekorpset. Selv så han kanskje en bitte liten smule ubekvem ut. Men Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har aldri gått av veien for å gjøre det som er nødvendig og riktig i hans egen bok. Faktum var jo også at toppsjefen i «Norsk olje og gass» var blant venner, sannsynligvis langt flere venner enn han vil finne på Arbeiderpartiets landsmøte.

Schjøtten arbeider ufortrødent for at petroleumsalderen skal fortsette for Norge. Med det oppdraget som sin ledestjerne møter han stadig oftere motstand. Og ikke bare fra den tradisjonelle, anti-industrielle venstresiden. Det må ha vært et sorgtungt øyeblikk for Vardø-væringen da både hans elskede Finnmark Arbeiderparti og i tillegg Troms Arbeiderparti vedtok å si nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Vedtakene, som markerer en pågående politisk snuoperasjon i Arbeiderpartiet, må for oljeindustrien være et illevarslende tegn på hva som kan komme. Men Schjøtten kommer ikke til å gi seg uten sverdslag. Han har vært ute ei vinternatt før.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse