Annonse

Det kan da ikke være rimelig at altaværinger skal subsidiere slaraffenlivet til folk i Hammerfest

Hvis idrett er et godt grunnlag for å leve lenge, så slår jo Alta oss i Hammerfest ned i støvlene.

Kan man harselere med religion, politikk, liv og død? Ja, mener jeg, så lenge det er opplagt at det er en harselas, at den ikke er ondsinnet og unødig sårer enkeltmennesker. Skulle noen likevel føle seg såret, så ber jeg om unnskyldning.

Utgangspunktet mitt er en oversikt i Finnmark Dagblad om forventet levealder i Finnmark. Her går det frem at  folk i Alta forventes å leve 2,3 år kortere enn i Hammerfest. Dette synes jeg var uventet. Hvis idrett er et godt grunnlag for å leve lenge, så slår jo Alta oss i Hammerfest ned i støvlene. Vi må nøye oss med å sitte foran TV-skjermen å beundre altaværingenes bravader i skisporet. Er svaret kanskje at ved å stabbe rundt i motvind hele året, utvikles en spesiell hårdfør rase her i steinrøysa ute i havet?

Nei, den selvfølgelige årsaken må være mangel på sykehus med akuttavdeling i Alta, i likhet med Loppa, Kvalsund og Måsøy som heller ikke har fullverdige sykehus og hvor folk også lever kortere enn folk i Hammerfest. Dette bør være en avgjørende faktor når man skal utrede sykehusstrukturen Finnmark.

En annen konsekvens av at man lever lengre i Hammerfest, er at man her får mer igjen fra folketrygden i form av pensjon. Dette er blant annet Alta med på å betale gjennom avgiften til folketrygden. Det kan da ikke være rimelig at altaværinger skal subsidiere slaraffenlivet til folk i Hammerfest, der de sitter foran TV-skjermen. Nei, her bør kommunestyret i Alta sette ned en ny tverrpolitisk delegasjon for å ha møte med finansminister Siv Jensen og få ryddet opp i denne meningsløse diskriminering av altaværinger!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse