Annonse
Templarheimen Arena forutsetter at dagens Tromsøhall (bildet) rives. Både grunnforhold og byggets forfatning tilsier dette. Alternativet er en omfattende og kostbar oppgradering, samt at hallen i så fall vil måtte stenges i en lang periode, skriver Tromsø Idrettsråd. Foto: Anders Mo Hanssen

Kan «EVENT»-delen av Tromsø Spektrum FLYTTES til SENTRUM??

Vedtatt kommunedelplan for idrett og friluftsliv har Tromsø Spektrum øverst på prioriteringslista.

Ved å etablere en storstue for de store anledninger i sentrum/Nordbyen så mener idrettsrådet at Templarheimen Arena vil dekke de øvrige behov som var skissert i de opprinnelige planene, og vi støtter derfor dette. Vi registrerer at initiativet også har fått tilslutning fra politisk hold.

Det er nå kommet et initiativ om at «event»-delen flyttes til Nordbyen-prosjektet i sentrum. «Event»-delen skal være for de store arrangementer. Eksempelvis landskamper i håndball, Europacup i volleyball etc.. Eventuelt også som en konsertarena, idrettsgallaen, Melodi Grand Prix osv.

Uten denne spesielle «Event-delen» vil anlegget på Templarheimen kunne realiseres både raskere og billigere, samt at idretten ikke risikerer å bli fortrengt av konserter etc. Dette anlegget på Templarheimen har fått arbeidstittelen «Templarheimen Arena». Templarheimen Arena er skissert med 6 ballflater og en innendørs friidrettsarena, samt kafe-område og noe tilskuerkapasitet. Et anlegg som kan benyttes til trening, seriespill/stevner og turneringer. En fantastisk mulighet, ikke minst for aktivitet og breddeidrett.

Ved å etablere en storstue for de store anledninger i sentrum/Nordbyen så mener idrettsrådet at Templarheimen Arena vil dekke de øvrige behov som var skissert i de opprinnelige planene, og vi støtter derfor dette. Vi registrerer at initiativet også har fått tilslutning fra politisk hold.

Templarheimen Arena forutsetter at dagens Tromsøhall rives. Både grunnforhold og byggets forfatning tilsier dette. Alternativet er en omfattende og kostbar oppgradering, samt at hallen i så fall vil måtte stenges i en lang periode. Det er en forutsetning fra idrettsrådet at før Tromsøhallen kan rives, så må det etableres ekstra hallkapasitet med minimum 3 haller/ballflater, gjerne som enkle treningshaller som også kan dekke et behov i de bydelene som ikke har dekning i dag.

Utover dette er det viktig å få reservert areal til framtidige idrettsformål i forbindelse med revisjon av kommuneplanens arealdel. Dette slik at idrettslag som har mulighet til å bygge egen hall kan få tilgang til tomt.

Til slutt vil vi oppfordre alle idrettsinteresserte til å få med seg valgkampens idrettsdebatt. Tromsø Bibliotek mandag 2. september kl. 18.00.

Tromsø Idrettsråd, styret

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse