Nordlys-redaktør Anders Opdahl. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX

Det kan vel ikke finnes lavere divisjoner for debatt enn den som Opdahl operer i for tiden

Nordlysredaktør Anders Opdahl går på trynet i egne feller.

Tromsøeliten glemmer noe vesentlig: Det finnes et mangfold i nord som er vel verd å kjenne på og kjenne til

Nå er de i gang igjen. Tromsø og Bodø i tottene på hverandre så «blodet spruter». For meg ser det denne gangen ut til at redaktøren i Nordlys har tippet over. Han er så alvorlig angrepet av dette selvforherligende tromsøsyndromet at han har mistet gangsynet totalt. Hans angrep på den nye utviklingssjefen i Bodø er nytt lavmål i den evige krig om hvem som er størst og viktigst i nord. Trøsten for Grete Kristoffersen må være at Anders Opdahl er i ferd med å miste sin injurierende kraft.

Eks-næringssjef i Tromsø Grete Kristoffersen som nå er blitt utviklingssjef i Bodø har turt å si at for henne er Bodø akkurat nå mer attraktiv enn Tromsø. Jeg tenker at det må da være lov, men nei da, ifølge Opdahl. Helt feil. Og så har hun tillatt seg å mene at man i Bodø har større gjennomføringskraft enn Tromsø. Da er det at herr redaktøren får helt fnatt. Det får være grenser for hva man kan tillate seg å si der i Bodø by.

Og det er selvsagt akkurat her Opdahl glir så totalt på det omtalte bananskallet og faller i sin egen felle. Han har til stadighet moralisert og raljert over alle oss som ikke ser skjønnheten i storregionen Nord-Norge styrt at makteliten i den nordnorske «Hovedstad» Tromsø og kritisert oss for å delta i debatten på kretsmesternivå. La meg si det sånn: det kan vel ikke finnes lavere divisjoner for debatt enn den som Opdahl operer i for tiden.  

Jeg oppfatter Grete Kristoffersen som en dyktig og tydelige stemme i nord. Nordlys’ angrep på henne har selvsagt den helt motsatte effekten enn det som redaktøren anser for å være den eneste riktige sannhet om utvikling, kraftsenter og attraktivitet i nord. Vi får så til de grader bekreftet det vi har sett lenge. Aksen Tromsø-Oslo skal være greia. Det er kanalen der Opdahl og co. skal formidle til sentralmakta hva som er bra for det nordnorske folk og hvilke nye kompetansesenter og arktiske institusjoner som bør plasseres i den mektige hovedstaden.

Tromsøeliten glemmer noe vesentlig: Det finnes et mangfold i nord som er vel verd å kjenne på og kjenne til. Det finnes kunnskap og kompetanse som bidrar til fantastisk utvikling av bedrifter og lokalsamfunn. Det finnes grunnleggende verdier og holdninger i hele den nordnorske befolkning som Tromsø og Bodø er nødt til å forholde seg til – også i en moderne verden.

Vi lar oss ikke true. Bodø er en farlig konkurrent. Farlig er det også når Finnmark vokser og vi har en oljehovedstad. Mens redaktøren i Nordlys har så ømme tær at han bør gå i helt åpne sandaler denne sommeren. Og kanskje vi også kan råde han til å tenke gjennom om det er juling som får uskikkelige unger til å bli «snille», eller om det kanskje kan være lurt å lokke med godterier og ros?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse