Annonse
Kommunestyret i Tromsø i perioden 2015 - 2019. Foto: Stian Joachim Olsen, Nordlys

Kan vi håpe på politisk nytenkning i Tromsø?

Les Oddvar Nygårds råd til partiene i Tromsø.

Den politiske kortstokken i Tromsø bør nå legges på nytt, og kabalen må gis ei fullstendig overhaling. For det som har skjedd i den perioden vi nå har sett de tre første årene av, kan verken posisjon eller opposisjon si seg fornøyd med. I så måte har dagens politiske ledelse på rådhuset ikke vært mer vellykket enn den borgerlige koalisjonen de tok over etter i 2015. Og opposisjonen har vært langtidsskadet av Høyres  selvpåførte sår i nominasjonsprosessen før forrige valg. Velgerne i Tromsø må kunne forvente mer av de vi stemmer inn i styre og stell, fra begge politiske leire, i landsdelens største bykommune.

Ved ei tilfeldighet har det nå åpnet seg et nytt mulighetsrom. Den overraskende meldingen fra ordfører Kristin Røymo om at hun ikke ønsker å være ordførerkandidat for Tromsø Ap ved kommunevalget om knappe 15 måneder, bør åpne for nytenkning hos de store partiene i Tromsø-politikken. Ikke bare om hvilke personer som skal stå hvor på lista, men først og fremst om de politiske sakene og målene man ønsker å gjennomfør eller starte opp med  i neste fireårsperiode.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse