Annonse
Kommunestyret i Tromsø i perioden 2015 - 2019. Foto: Stian Joachim Olsen, Nordlys

Kan vi håpe på politisk nytenkning i Tromsø?

Les Oddvar Nygårds råd til partiene i Tromsø.

Den politiske kortstokken i Tromsø bør nå legges på nytt, og kabalen må gis ei fullstendig overhaling. For det som har skjedd i den perioden vi nå har sett de tre første årene av, kan verken posisjon eller opposisjon si seg fornøyd med. I så måte har dagens politiske ledelse på rådhuset ikke vært mer vellykket enn den borgerlige koalisjonen de tok over etter i 2015. Og opposisjonen har vært langtidsskadet av Høyres  selvpåførte sår i nominasjonsprosessen før forrige valg. Velgerne i Tromsø må kunne forvente mer av de vi stemmer inn i styre og stell, fra begge politiske leire, i landsdelens største bykommune.

Ved ei tilfeldighet har det nå åpnet seg et nytt mulighetsrom. Den overraskende meldingen fra ordfører Kristin Røymo om at hun ikke ønsker å være ordførerkandidat for Tromsø Ap ved kommunevalget om knappe 15 måneder, bør åpne for nytenkning hos de store partiene i Tromsø-politikken. Ikke bare om hvilke personer som skal stå hvor på lista, men først og fremst om de politiske sakene og målene man ønsker å gjennomfør eller starte opp med  i neste fireårsperiode.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse