Annonse

Kaos eller stødig samarbeid?

Etter ordførerkandidat-debatten i Verdensteateret tirsdag, er det klinkende klart at Tromsøs borgerlige leir framstår like splittet som den borgerlige regjeringen gjør.

I fire år har kommunen vært styrt av Ap, Rødt og SV. Vi har vist at vi kan samarbeide godt og være enige i alle store og viktige saker.

Frp vil ikke samarbeide med noen som vil innføre bompenger. Venstre er krystallklar på at de ikke vil samarbeide med Frp. Høyre vil ha en «blå» byvekstavtale - hva nå det enn er, og Krf vil ha bymiljøavtale for å bedre kollektivtrafikken for småbarnsforeldre som ikke har råd til å ha bil. iTromsø beskriver det presist – det borgerlige samarbeidet er pulverisert.

I fire år har kommunen vært styrt av Ap, Rødt og SV. Vi har vist at vi kan samarbeide godt og være enige i alle store og viktige saker. Vi har jobbet systematisk med å gjennomføre det vi gikk til valg på og har holdt det vi lovte. Vi har startet et omfattende forbedringsarbeid i hele kommunen med sikte på å få til en bærekraftig tjenesteproduksjon inn i framtida.

I neste periode vil vi se resultater både når det gjelder økning i heltidsstillinger, digitalisering, bruk av velferdsteknologi, reduksjon av vikarbruk og innleide konsulenter. I tillegg står vi på startstreken når det gjelder å bygge omsorgsboliger tilrettelagt for funksjonshemmede og rus/psykiatri.

For folk flest bør valget være enkelt. Det står mellom kaos eller samarbeid. Ap, Rødt og SV vil samarbeide for å oppnå et boligmarked der folk har råd til å kjøpe seg inn, et arbeidsmarked der de seriøse selskapene blir prioritert framfor useriøse, der dine skattepenger går til velferd og ikke til profitt, og der Tromsø vil oppfylle målet om å bli en klimanøytral kommune innen år 2030. Godt valg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse