Annonse

Kapital og velferdsprofitt

Om du har ledig kapital, hva bør den investeres i? Du burde sette pengene i produksjon og næringsutvikling, men dette er en usikker plassering.

Det sikre er å sette pengene inn i private foretak innen helse, omsorg, barnehager, skoler hvor det offentlige, våre skattepenger, dekker kostnadene! Da er en sikret en kostnadsdekning og en profitt som nok er større enn det en kan få på bankinnskudd.

Det andre sikre er å kjøpe opp boliger i byene som kan leies ut og som skrur opp prisene for unge som ønsker egen bolig. Vi kan velge å støtte kapitalistene som utgjør et lite mindretall, eller det kollektive velferdssystemet og en sosial boligpolitikk.

Godt valg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse