Annonse
Hurtigruten prioriterer egen økonomisk vinning på bekostning av folks liv og helse, skriver Hanne Marit Bergland, fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund. (Foto: Torgrim Rath Olsen)

Kapitalismens verste ansikt

Økonomisk egeninteresse har gått foran samfunnsinteressen.

Hurtigruten, som er hele Norges stolthet og en viktig aktør i vårt samfunn, har sviktet så til de grader.

Det som nå avdekkes med hemmelighold og at de først har nektet å informere ansatte og passasjerer om mulig smitte ombord på skipet, til tross for flere faglige råd om å gjøre nettopp det, er ikke til å tro.

Jeg kan ikke se annet enn et økonomisk motiv for en slik håndtering.

Det betyr at Hurtigruten prioriterer egen økonomisk vinning på bekostning av folks liv og helse.

På Dagsrevyen i dag hører vi at Hurtigruten omsider legger seg flat og beklager at retningslinjer ikke er fulgt. Jeg beklager, men dette tror jeg ikke på.

Covid 19 er en alvorlig sykdom som krever mye behandling hos noen. Og som vi også vet, så kan det være en dødelig sykdom som hele verden nå tar på største alvor. Det er derfor hele landet ble stengt ned og fortsatt ikke er helt åpent igjen.

Vi er ennå i hardeste ferietid hvor også sykepleiere trenger å få ferie. I tillegg mangler vi spesialsykepleiere til intensivbehandling. Presset på helsetjenesten er allerede høyt. Og sykepleierne jobber under stort press allerede og har gjort det i mange måneder allerede.

At Hurtigruten oppfører seg slik vi nå har sett er ikke på noen måte akseptabelt. Jeg er stygt redd for at det er økonomien som er styrende her.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse