Annonse
Det er regnet på at hvis hele familien skal kjøpe seg popcorn og brus på kinoen, koster det like mye som tur-retur Kypros for en person. Dette må vi virkelig få gjort noe med, skriver ungdomsskoleelev Henrik Pettersen. Foto: Aurora kino

Kinoene utnytter oss grovt!

Prisene på kinogodteriet er en tragedie som særlig barn og ungdom rammes av. Prisene på varene er mye høyere enn på vanlige butikker. I noen tilfeller koster kinogodteriet over dobbelt så mye som andre steder. Slik kan det da ikke være.

Det skal ikke være nødvendig for kinoene å utnytte oss så grovt. Kinoene selger millioner av billetter hvert år, noe de tjener masse penger på. Dessverre virker det ikke som om de tjener godt nok på bare billettene. Godteriet og brusen koster flesk, noe alle lommebøker merker. Det er regnet på at hvis hele familien skal kjøpe seg popcorn og brus på kinoen koster det like mye som tur-retur Kypros for en person. Dette må vi virkelig få gjort noe med.

Tenk deg at filmen du har ventet et år på endelig er ute. Du er med en kompis som kjøper godteri og billett for 200 kroner. Selv har du bare med 130 kroner som skal rekke både til billetten og litt godteri. Billetten koster 110 kroner. Da har du 20 kroner du kan kjøpe godteri for. Problemet er at prisene er utrolig høye. Det eneste du har råd til er to godteriklubber, noe som ikke varer så lenge gjennom en 2 timers film. Dette er dessverre et vanlig problem som kan oppstå mange ganger.

På enkelte kinoer er det ikke tillatt med medbrakt snacks. Dersom det enkelte steder skulle være lov, anbefaler jeg dere alle å stikke en tur innom nærmeste matvarebutikk før dere drar på kinoen. På denne måten kan man spare masse penger, i tillegg til at man kanskje får et større utvalg av godteri.

Kinogodteriet koster altfor mye penger. Heldigvis kan man noen steder kjøpe seg produkter på butikker i nærheten som man tar med til filmen. Likevel er det altfor mange som rammes av dette snylteriet. Kinoene kan ikke holde på slik. Det er rett og slett ikke akseptabelt.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse