Annonse

Kjære Bodø/Glimt - La TIL leve!

Kjære Bodø-Glimt. Vær snill med fotballaget som besøker dere fra en by litt lengre nord på søndag. Hvem skal dere ellers ha å latterliggjøre på 16. maikampene hvis dere vinner kampen og sender TIL rett ned i fortapelsen?

Å være TIL-patriot er ingen spøk. Det er en helsemessig risikofaktor. Derfor har jeg for lengst sluttet å følge lagets kamper. Etter at jeg sluttet med det ble jeg i betydelig bedre humør i helgene. Uheldigvis fortsatte jeg å lese referat fra kampene, men nå har jeg sluttet med det også. Det er likevel ikke til å unngå at man blir kjent med resultatet fra kampene gjennom media. Selv om det er først på mandagene, så det tærer på.

Bodø er nå blitt framtidig kulturhovedstad i Europa og kan skrive det inn i kunstgresset på Aspmyra. Der trenger det ikke lenger bare å stå «Bodø-Hovedstad i Nord», men «Kulturhovedstad i Europa».
I tillegg har byen vunnet fram ovenfor Tromsø og fått eget PCI-senter, snart får dere ny flyplass og dere har Halvdan Sivertsen. Som tidligere borger av Bodø med sympati for Bodø-Glimt ber jeg om at dere viser litt raushet på søndag.

I Tromsø sliter man ikke med selvfølelsen. Da tenker jeg selvfølgelig ikke på supporterne, men på klubbledelsen. Kan dere være snill å bære over oss med det? Kan dere være snill å overse at sportslig leder uttaler til en Tromsø-avis at TIL kommer til å bli en større og bedre klubb enn Bodø-Glimt? Slikt overmot har eksistert i klubben siden trenerskiftet for et par år siden.

Den nye treneren kom inn som et friskt pust og reddet laget videre liv i Eliteserien på en imponerende måte. Denne prestasjonen sikret stjernestatus og en nesegrus beundring fra supporterne og TILs ledelse. Den eneste frykten man nå sto tilbake med var at klubben kunne miste treneren til større klubber som f.eks. Barcelona. Om ikke et topplag fra utlandet hentet treneren måtte vi i det minste regne med at han var tapt til Rosenborg.

Av en eller annen merkelig grunn hentet hverken Barcelona eller Rosenborg han. Sesongen 2018 begynte TIL å tape så mange kamper at det ikke lenger ble snakket om at treneren var ønsket av andre klubber.  I stedet begynte man da å snakke om at TIL skulle ta steget ut i Europa og spille på en mer internasjonal arena enn det man kunne gjøre hjemme i Eliteserien. På denne måten søkte man å holde motet oppe hos desillusjonerte supportere som i stadig mindre antall møtte opp på Alfheim.

Her forleden ble jeg fristet av at Nordlys tilbød å se TIL 2 mot Ull/Kisa i 3. divisjon. Et oppgjør der TIL stilte med 10 spillere fra A-laget. Det burde være rått parti og 3 psykologisk viktige poeng for klubben. Men akk hvor feil man kan ta. Mot laget som lå 5. sist på tabellen klarte TIL med sine A-lagsspillere så vidt å berge uavgjort på overtid. Er det rart at man sliter med helsa?

Kanskje er det på nivå 4 TIL hører hjemme, men vi lever i en fantasiverden og sliter med selvinnsikten. Vi ønsker ikke at Bodø-Glimt skal la oss våkne opp av denne drømmen ved å latterliggjøre oss i en ny kamp på Aspmyra. Dersom Glimt lar oss vinne på søndag kan vi leve videre en stund utover høsten i troen på at det er i Eliteserien vi hører hjemme. Så kan heller Glimt spille ut sitt beste i 16.mai-kampen 2020.

Derfor kjære storebror i sør: La TIL leve !

Hilsen frustrert TIL-henger !

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse