Annonse
Jeg kan ikke godta å bli beskyldt for ikke å ta folk på alvor, skriver Arbeiderpartiets Troms-representant Tove Karoline Knutsen til Ingrid Evertsen. Foto: Wikipedia/ND

Kjære Ingrid!

Vi er mange som gjerne vil ha deg tilbake; du hører nå liksom heime i lag med oss.

Kjære Ingrid

Først og fremst vil jeg beklage at du melder deg ut av Arbeiderpartiet, selv om jeg respekterer ditt valg. Derimot kan jeg ikke godta å bli beskyldt for ikke å ta folk på alvor. Mitt engasjement som folkevalgt stortingspolitiker har vært styrt av dette: at jeg hver eneste dag skal vise meg verdig den tilliten som folk i Troms har gitt meg i valg. Det har vært år med knallhard jobbing for viktige landsdelssaker i alt fra helsespørsmål til kultur, forsvar og fiskeri. Jeg har gått inn i store og små saker som engasjerte mennesker i Troms og Nord-Norge for øvrig har spilt inn.

For oss nordnorske Arbeiderparti-representanter har det vært særlig viktig å jobbe for en næring både du og jeg er opptatt av: fiskeriene. Har du satt deg inn i vår fiskeripolitiske plattform, som Jonas presenterte i Lofoten høsten 2015? Har du lest Troms Arbeiderpartis gode fiskeripolitiske manifest som kom i fjor? Vi har lenge stått i fremste rekke i Stortinget for å hindre regjeringen i å fjerne viktig lovverk i fiskeriforvaltningen og med det åpne for storstilt privatisering og flytting av ressurser fra nord til sør. Vår innsats bidro også sterkt til at fiskeriminister Sandberg nylig trakk sitt forslag om å fjerne pliktbestemmelsene for trålerne.

Men det mest besynderlige er at du kritiserer Jonas Gahr Støre for å ha besøkt min heimplass, Gryllefjord - et besøk jeg lenge har jobbet for. Partilederen burde heller besøkt Berg, for i Gryllefjord er fiskeriene over, påstår du. Det er feil, Ingrid. Jonas var med fiskerne Trond og Jan Gunnar ut på feltet med Gryllefjord-båten «Dalgård» og satt aldeles ikke «i fjæra» under besøket, som du hevder. På Nergårds hvitfiskanlegg i Gryllefjord ble han vist rundt og fikk god informasjon om den topp moderne filetproduksjonen som foregår her - forøvrig en produksjon som forrige fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen la godt til rette for. På anlegget jobber fra 20 til over 30 arbeidere, alt etter sesong.

Du har nok rett i, Ingrid, at din heimplass Senjahopen har mer omfattende fiskeriaktivitet enn Gryllefjord. Men er det virkelig ditt alvor at Arbeiderpartiets leder ikke skal kunne besøke steder og kommuner som har utfordringer? I så fall er jeg virkelig forbauset, det ligner ikke deg å være så lite raus. Jeg håper du vil tenke deg om en gang til når det gjelder din partitilhørighet. Vi er mange som gjerne vil ha deg tilbake; du hører nå liksom heime i lag med oss.

Tove Karoline Knutsen

Arbeiderparti-medlem og Senja-væring

 

 

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse