Annonse
Politidirektøren beskrev i et innlegg Rolf Seljelids (bildet) refleksjoner om politiet som skivebom. Her svarer professoren på kritikken. Foto: Torgrim Rath Olsen

Kjære politidirektør Humlegård...

Du skriver at min kronikk er en skivebom. Kanskje du ikke ser at det er flere enn en skive på standplass...

Ref. ditt leserinnlegg i Nordlys 10/5, side 30

Når du blir så opprørt over min lille folkelivsskildring fra Trøndelag i femti-årene, kan ikke det bety annet enn at du har vært for lite blant folk flest i vårt vidstrakte Norge. Ikke for lite i politikamrene rundt omkring, det er noe annet. Og nota bene: hvor har du det fra at jeg syns det beskrevne samarbeidet med lensmannen er noe jeg “går god for”.

Jeg forstår at du i ditt embete må si omtrent det du gjør, men du må være nøyaktig i ordvalget når du bruker så grove uttrykk. Det jeg gjør er å beskrive er en ganske sjelden praksis fra glesbygdene, som illustrerer et prinsipp. Praksisen er vesentlig mindre risikabel enn oppførselen til mange 18-åringer som nettopp har fått lappen og tror de er Supermen, at praksisen er i tråd med en folkelig rettsbevissthet som du kanskje ikke kjenner, som jeg ikke “går god for”, men som jeg vet er levende og i forskjellige former har vært til stor nytte for almindelig folk i “distriktene”.

Jeg har skrytt av deg og kalt deg “en fornuftig mann med stor kompetanse og lang erfaring”. Er ikke det fint da?

Men lensmann har du altså ikke vært. Du skriver at “halvparten av ledergruppen har bred politierfaring” jeg skriver at 4av10 ikke har det. Hva er du så opprørt over? Du burde være mye mer bekymret over at ingen i ledergruppen har ekte erfaring fra folkelig landsens nærpoliti = lensmannsetaten - når dere skal innføre dyptgripende endringer nettopp der!  Og at en solid majoritet av aktive norske politifolk mener at «Nærpolitireformen» vil bli en fiasko.                                           

Du skriver at min kronikk er en skivebom. Kanskje du ikke ser at det er flere enn en skive på standplass, og at jeg ikke bommer, jeg skyter på en annen skive, eller du gjør det. Hvis du lover at du skal delta vesentlig mer i 60-årskalas i norske utkantstrøk, så lover jeg å ta en tur til Finnsnes.

Gratulerer som Nordlys-leser, forresten. Det er et skritt i riktig retning.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse