Annonse
PEPPERKAKEKRIGSFLY: Resultatene av årets juleverksted i Forsvarsdepartementets kampflyprogram ble i kveld lagt ut på sosiale medier.

Kjære regjeringen - ha en riktig smakløs jul

Kall meg prippen og politisk korrekt, men dette, Regjeringen - må være det mest smakløse jeg har sett på forferdelig lenge.

Mulig jeg er litt kverulerende, men krig og elendighet jo dessverre er litt i vinden for tida.

Jeg trodde det var en groteskt dårlig spøk eller en falsk konto, men nå forstår jeg at det faktisk er dere - den norske Regjeringen - som i dag har lagt ut et bilde av et ferdiglaget brett med nusselige pepperkakekrigsfly på instagram-kontoen deres.

Det viser seg altså at folk i Forsvarsdepartementet som har hatt juleverksted, med små julekampfly som årets tema. Resultatene er i kveld lagt ut - med stolthet - for oss, det norske folk, på sosiale medier.

To kjappe:

1. Er det mulig å be forsvarsministeren sjekke ut hvem det var som valgte ut årets tema på juleverkstedet?

2. Kunne hun samtidig høre hvem det var som kom på ideen om å legge ut skrytebildene på instagram?

Mulig jeg er litt kverulerende, men grunnen til at jeg spør er at krig og elendighet jo dessverre er litt i vinden for tida.

Jeg mener å ha registrert at millioner av mennesker flykter fra krig og barbari i Syria, og at Aftenposten i dag avslørte at USA har bedt Norge om å delta i krigen mot IS nettopp i Syria.

Kanskje er det vårt gode navn og rykte som løper foran oss, for da Norge ble bedt om å delta i Libya i 2011, endte det med at norske krigsfly sto for den aller heftigste bombingen da vårt luftforsvar var villig til å påta seg oppdrag mange andre nasjoner ikke ønsket å ta.

Jeg vet ikke jeg, men i lys av at et planlagt asymottak for enslige flyktningbarn i Norge ble brent ned med vilje forleden, at Marine LePens nasjonalistiske Front National gjorde et brakvalg i Frankrike i helga, at de høyreekstreme og -populistiske preger kommentarfelt og regjeringskontorer i stadig flere land, at Europa nå er en eneste stor unntakstilstand og at mange nordmenn nå virkelig frykter at terroren skal ramme dem, da føler jeg liksom at situasjonen er litt…spent.

Og at dette kanskje ikke er året da julepynten for norske myndigheter er pepperkakekrigsfly.

Så i fare for å bli sett på som en gledesdreper:

Gode Erna, jeg foreslår at du skjærer igjennom og får slettet skrytebildene og kastet kakene. Jeg tror ikke de er særlig gode uansett.

I beste fall er de fullstendig smakløse.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse