Annonse

Kjære russ!

Du er i ferd med å avslutte for året og gå over til neste stadium i livet. Neste stadium i livet der du skal finne din vei videre til det stedet som blir meningsfullt for deg og der du vil oppleve å føle deg verdifull for andre. Der du kan bidra inn i felleskapet vårt, samfunnet, og gjøre det til et bedre samfunn å leve i. Alle er viktige og kan bidra på sin måte. Det må feires!

Gjennom tiden på videregående har du forhåpentligvis knyttet vennskap og utviklet deg som menneske, faglig og sosialt. For noen er det godt å gå på skolen og være en del av et felleskap. For andre innebærer det en smertefull følelse av å stå utenfor.

Man føler seg aldri så alene som I et sosialt felleskap der man opplever å stå utenfor. Dette forsterkes gjerne i perioder der felleskapet står i fokus, slik som i russetiden.

Det å være en del av en større helhet, å bli sett, å oppleve seg som betydningsfull er svært viktig for alle mennesker. Opplevelse av å stå utenfor, ikke bli sett og ikke bli verdsatt, er vond og helsefarlig. Noen ganger kan en slik følelse ta overhånd og livet kan oppleves tungt og lite meningsfullt.

Derfor har jeg lyst å rette en appell til deg som er russ:

Bestem deg for hva som er ditt bidrag til inkludering. Ditt bidrag til at russesamfunnet skal være et godt samfunn å være i er viktig! Bestem deg for å bidra til at det blir et inkluderende og romslig samfunn, der alle skal bli sett, og ingen skal føle seg utestengt og mindre verd.

Du har et viktig samfunnsoppdrag allerede!

Jeg håper du og alle dine medruss får en god russetid!

Peace and love!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse