Annonse

Kjære Tromsø kommune, å kutte når behovet vil øke er ikke løsningen

Kjære Tromsø kommune, 

I april 2016 åpnet Mellomveien bo- og rehabiliteringssenter. Renoveringen av bygget hadde en pris på 22 millioner. Avdelingen har som hovedmål å avlaste UNN samt å bidra til korttidsplasser for pleietrengende som trenger kartlegging, eller venter på langtidsplass. 

Nå skal avdelingen vurderes nedlagt fordi dere skal spare penger i helse og omsorgsbransjen. Behovet for rehabilitering og korttidsplasser blir ikke mindre selv om dere har et behov for å spare penger. 

Tvert i mot vil behovet øke med årene som kommer. I følge årsbudsjettet for Tromsø kommune kommer dere med prognoser som indikerer at forventet antall innbyggere mellom 89-89 år skal øke med 47% frem mot 2025. Eldrebølgen er på vei, enten dere har et behov for å spare penger eller ikke. Hvor skal disse gjøre av seg? På det nye Tromsøbadet kanskje? 

Er helt sjokkert over hvordan dere har tenkt å «løse» det store underskuddet i helse og omsorgsbransjen i Tromsø Kommune. Å spare penger er ikke løsningen, pengene må bevilges annerledes. Det er en skam at de svake og syke i samfunnet skal rammes.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse