Kjære Tromsø kommune, å kutte når behovet vil øke er ikke løsningen

Kjære Tromsø kommune, 

I april 2016 åpnet Mellomveien bo- og rehabiliteringssenter. Renoveringen av bygget hadde en pris på 22 millioner. Avdelingen har som hovedmål å avlaste UNN samt å bidra til korttidsplasser for pleietrengende som trenger kartlegging, eller venter på langtidsplass. 

Nå skal avdelingen vurderes nedlagt fordi dere skal spare penger i helse og omsorgsbransjen. Behovet for rehabilitering og korttidsplasser blir ikke mindre selv om dere har et behov for å spare penger. 

Tvert i mot vil behovet øke med årene som kommer. I følge årsbudsjettet for Tromsø kommune kommer dere med prognoser som indikerer at forventet antall innbyggere mellom 89-89 år skal øke med 47% frem mot 2025. Eldrebølgen er på vei, enten dere har et behov for å spare penger eller ikke. Hvor skal disse gjøre av seg? På det nye Tromsøbadet kanskje? 

Er helt sjokkert over hvordan dere har tenkt å «løse» det store underskuddet i helse og omsorgsbransjen i Tromsø Kommune. Å spare penger er ikke løsningen, pengene må bevilges annerledes. Det er en skam at de svake og syke i samfunnet skal rammes.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse