Annonse
Skjermbilde fra konsekvensutredningen for Templarheimen fra 2015, med vei fra tverrforbindelsen til Templarheimen inntegnet.

Klarer vi aldri la Tromsømarka være?

Det er en veldig dårlig ide å bygge ny vei gjennom marka og lysløypa for å løse trafikkproblemene ved Tromsøbadet

Jeg håper partiene kan finne sammen, og skjønne at de utfordringene kommunestyret selv har skapt på Templarheimen ikke kan løses ved å ta av marka. 

Da Tromsøbadet ble konsekvensutredet i 2015 ble ideen om å bygge ny bussvei fra tverrforbindelsen/Erling Kjeldsens veg til Tromsøbadet løftet frem. Flere protesterte da, inngrepet i marka ville bli for stort, det ville dele marka i to og gå ut over lysløypa. Dette gikk også igjen i innsigelsen mot planen som Troms fylkeskommune leverte. Heldigvis tok Tromsøs politikere til fornuft i saken, og la vekk planene. Daværende byråd Brage Larsen Sollund (Ap) presenterte nyheten i iTromsø i mai 2016. 

Tromsøbadet ble plassert på Templarheimen mot Rødts ønske, vi ønsket å ta vare på den desentraliserte bassengstrukturen Tromsø har hatt. Sånn situasjonen er nå må vi gjøre mye for å få bedre adkomst og muligheter til å parkere på Templarheimen. Vi har derfor gått inn for 175 nye parkeringsplasser på Templarheimen, at muligheten for parkeringshus ved Fløyahallen utredes og at vi finner ut hva som må gjøres for å få busser opp Askeladdsvingen til Templarheimen. Men å bygge ny vei gjennom Tromsømarka er et blindspor. 

Selv om det var Arbeiderpartiets byråd som la planene vekk, er det nå andre i samme parti som prøver å få saken opp igjen. Komiteleder for byutvikling-, miljø- og transport Olga Goldfain (Ap) sa til Nordlys 15. februar at veien må vurderes igjen,  og et forslag om å ta opp planene igjen fikk flertall i byutviklingskomiteen med to stemmer fra Arbeiderpartiet, en fra Høyre og SV og Senterpartiets stemmer. Signalet om at disse planene var ønsket var tydelige i komitemøtet

Veien fra å legge vekk planene til en ny vurdering er tydeligvis kort, og det er ikke første gang det blir rot om hvor partiene står i saker som er viktige for brukerne av lysløypa og Tromsømarka i et valgår. Jeg håper partiene kan finne sammen til kommunestyremøtet 27. februar, legge bort planene og skjønne at de utfordringene kommunestyret selv har skapt på Templarheimen ikke kan løses ved å ta av marka. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse