Annonse
1. MAI: Jonas Gahr Støres 1. mai-tale i Tromsø er bakgrunnen for debatten mellom Høyres Kent Gudmundsen og Aps Tove Karoline Knutsen. Foto: Ole Åsheim

Kom ned på jorda, Gudmundsen

Hvor i all verden har du gangsynet ditt?

Den økonomiske situasjonen landet er i viser at både fagfolkene og Arbeiderpartiet har hatt rett i sine kritiske synspunkter.

Høyres Kent Gudmundsen prøver å komme seg ut av en pinlig situasjon med å gjenta beskyldningene mot Jonas Gahr Støre, som i sin 1. maitale i Tromsø snakket om den store arbeidsløsheten vi nå ser.

Jeg tror du bare skal innrømme det, Kent Gudmundsen: Det var hårreisende umusikalsk å kalle dette en «svertekampanje». Hvor i all verden har du gangsynet ditt?

Vi opplever den største arbeidsledigheten på flere tiår her i landet, mens regjeringen kontinuerlig har strittet imot det meste av råd som har kommet. Og så skulle ikke Arbeiderpartiets leder adressere dette på 1. mai?

Vi har for øvrig nettopp fått regjeringen Solbergs reviderte nasjonalbudsjett, som legger opp til en voldsom oljepengebruk. Det kan i en gitt situasjon i og for seg være riktig, men samtidig innrømmer regjeringen at man har bommet på de prognosene man la til grunn sist høst.

Norsk økonomi er svekket, skatteinngangen har sviktet, og mange, blant andre regjeringens egne samarbeidspartnere i Venstre, uttrykker i likhet med Arbeiderpartiet sterk bekymring.  

En slik oljepengebruk som den vi nå ser kan bli tøff å ta inn igjen når vi senere skal ha mer av våre inntekter gjennom andre kilder enn oljen.

Regjeringens mantra om at arbeidsløsheten forsvinner bare formueskatten settes ned og helst tas bort, har fått liten støtte både av embetsverket i Finansdepartementet og et stort antall ledende økonomer.

Den økonomiske situasjonen landet er i viser at både fagfolkene og Arbeiderpartiet har hatt rett i sine kritiske synspunkter. 

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre nevnte forøvrig et par andre viktige saker i sin 1. maitale, som Kent Gudmundsen behendig unngår å snakke om: Regjeringens angrep på fiskerilovgivningen og den asyl- og flyktningpolitikken som føres.

I sistnevnte tilfelle har vi nå den bisarre situasjon at innvandringsminister Listhaug nærmest har oppfunnet et eget språk for å snakke nedsettende om de som kommer hit som asylsøkere og flyktninger.

Det skjer i full åpenhet - mens regjeringssjefen selv vender blikket vekk og later som hun hverken hører eller ser. Lenge siden vi har hatt en så tydelig “svertekampanje” i politikken, Gudmundsen…

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse