Annonse
Foto: Torgrim Rath Olsen

Valget i Tromsø kommune – en oppsummering

Jeg må få takke de 3194 som stemte på «Nei til bompenger i Tromsø» sin liste. Dette hjalp til at vi fikk inn 4 mandater i kommunestyret. Dessverre var det for lite til at vi kunne stoppe innføringen av bompenger. Sluttsummen når vi summerer stemmene til de partier som var og er for innføringer av bompenger og de som er imot er styrkeforholdet så klart at 80% for bompenger og 20% mot.

Da har innbyggerne i Tromsø kommune talt; Flertallet av de som stemte ønsker bompenger innkrevet ved hjelp av fysiske bommer, dog ikke fra Sør-Tromsøya og absolutt hele sentrum helt til tverrforbindelsen i Breivika, forstå det den som kan?

Må også gratuler politisk redaktør Skjalg Fjellheim i avisen Nordlys med innsatsen for å innføre bompenger. Han var flink, selv med uriktige påstander og konklusjoner tatt ut av ingenting. Påstanden var faktisk så gale at til og med Miljøvernministeren måtte ut å dementere Fjellheims påstander.

Nå er valget over og vi kan se konturene av hvem som skal styre de neste fire årene i Tromsø kommune. Ved at bydamene i Senterpartiet (SP) kom i en vippeposisjon valgte de å samarbeide med MDG, AP og SV. Betegnelsen «bydamene» på Malene Bråten og Sandra Borch kommer av at de bor i sentrum i den store sone 1 som ifølge forslaget komme meget gunstig ut når det gjelder bompengebelastning og dermed prioriterer de bysentrumet i stedet for distriktene?

Det skal bli meget interessant å se hva MDG får gjennomslag for i forhandlingene! Spesielt er det å merke seg at Marlene Bråthen utalte i avisen iTromsø den 20. september 2019 at det var for henne så viktig å sikre at bompenger ble etablert. Derfor valgte SP venstresiden, kanskje noen SP-velgere er noe betenkt på sitt urnevalg i ettertid?
Vel bekomme til dem som blir igjen i byen!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse