Fra årets Agenda Nord-Norge i Mo i Rana. Foto: Øyvind Bratt, Rana Blad

Konstruktive tilbakemeldinger

Vår jobb er å forsøke å balansere alvor og humor, ulike samfunnspolitiske syn og samtidig skape relevans slik at folk vil komme.
Etter Agenda Nord-Norge (ANN) i Tromsø (2014), Bodø (2015), Alta (2016) og nå Mo i Rana (2017) kommer det mange tilbakemeldinger. Et arrangement av denne størrelse vil alltid oppleve både fornøyde og mindre fornøyde deltakere.
 
Straks etter samlingen er over, ber vi deltakerne komme med forslag til forbedringer. I år har mer enn 9 av 10 deltakere meldt fra at de har hatt en god opplevelse på ANN. Det er vi selvsagt fornøyd med. Men vi leser minst like grundige de mer kritiske røstene og forsøker å lære av det som ikke treffer.
 
En slik viktig røst er Bente Aasjord. I Nordlys og Klassekampen reiser hun flere kritiske og relevante spørsmål. 
 
Hun er blant annet kritisk til Google-Frank. Hun mener vi lager en stereotypi av nordlendingen. Fra vår side var det et forsøk på å være litt løs i snippen. Noen likte denne figuren som googler nesten alt han lurer på, mens han ikke falt i smak hos andre. Vi merker oss kritikken og tar den med i framtidige produksjoner.
 
Vi har også fått kritikk for filmproduksjonene. I år valgte vi blant annet å «globalisere» Kjærlighetsvisa. Den er blitt populær. På den samme reisen lagde vi samtidig en rekke andre filmer til samlingen. Vi mente dette var et rett valg på en samling om globalisering, urbanisering og digitalisering, men må bare akseptere at filmene ikke ble like godt mottatt av alle. 
 
Når det gjelder kritikken mot det syn noen av foredragsholderne formidlet, håper jeg den debatten tas direkte med de samfunnsaktørene som bidro. Det blir i hvert fall feil om jeg skal svare for dem. Det gjelder også selve åpningsfilmen, som er lagd av en dyktig nordnorsk filmskaper. 
 
Å lage en så stor møteplass som det ANN er blitt, er krevende. Det noen liker, liker ikke andre. Vår jobb er å forsøke å balansere alvor og humor, ulike samfunnspolitiske syn og samtidig skape relevans slik at folk vil komme. Noen ganger treffer vi godt, andre ganger mindre godt. 
 
Neste år er «Vi og havet» tema. Vi kommer til å løfte inn miljødimensjonen langt sterkere enn det vi har gjort de fire siste åra. Jeg håper og tror det blir viktige dager i Svolvær 12.-13. november 2018. Og vi tar med oss alle konstruktive tilbakemeldinger i den videre planlegging.   
 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse