Annonse
Det nærmer seg slutten på mørketiden, og 10 dager før sola returnerer til Tromsø ble byen servert et fantastisk morgenlys fra øst. Bildet fra indre havn mot kirka og Tinden i Tromsdalen ble tatt like før klokka ni på morgenkvisten. Det går mot lysere tider. Foto: Yngve Olsen

... mest om NRK

NRKs selvmord

Jeg hørte med forbløffelse på en NRK-direktør på NRK Nyheter som forklarer nedleggelsen av distriktssendingene med satsing på mobil. Dersom TV-nyhetene er borte, hva i allverden er da innholdet i mobilsatsingen? Å lese korte tekstsnutter som er bedre dekt i andre lokalmedia? 

Nå har NRK med DAB-innføringen mistet store deler av lytterskaren. I tillegg fjernes distriktssendingene på TV

Det hele har preg av et slags kollektivt selvmord med utgangspunkt i navlebeskuelse med sentrum Marienlyst. Det skal ikke mye fantasi og observasjonsevne til for å se at NRK gjør seg selv irrelevante. 

De 5,7 milliardene som går til NRK kan kanskje snart likegodt fordeles i pressestøtte til regional og lokalmedia (for å kompensere for at annonseinntektene er forsvunnet skattefritt ut av landet ( facebook, google etc.)) . 

Vi er avhengig av et mediemangfold, og lokal og regional dekning. Når de kommersielle riksmedia har kuttet lokalkontorene og nå kun dekker Oslo, må det være bedre å støtte lokale og regionale media i stedet for  et ensidig Oslo-basert NRK. NRK synes på nytt å ha glemt en av de viktige årsakene til opprettelsen av NRK. Vi betaler lisensen for at de skal være en allmennkringkaster. Ikke for at de skal konkurrere med de kommersielle mediehusene i hovedstaden. 

Mona Mathisen


Vi vil ha nyhetene tilbake, NRK!

Enig med Roger Ingebrigtsen!

Enig med Vigdis Bendiksen!

Bra, Roger og Vigdis!

Takk for at vi har dere !

Aud Overå Fyhn, tidligere medlem Troms fylkesting og Tromsø kommunestyre


NRK-savn også i sør

Takk, Roger Ingebrigtsen, for ditt forsvar for NRKs distriktssendinger på TV, ikke minst nordpå. Men også vi her syd savner Vestfold- og Telemarks-sendinga. Særskilt sistnevnte var redaksjonelt og nyhetsmessig en «højdare» som er savnet. Et feilgrep fra NRK!

Mvh Kjell O. Skavdal


”Metoo-kampanjen”

”Metoo-kampanjen” ruller over den vestlige verden, og ”hodene” til hetroseksuelle menn ”ruller” med. Etter hvert begynner man å spørre seg: ”Hvem blir neste-mann ut?!” Jeg er gammel nok til å huske senator Mc Cartys kampanje mot antatte kommunister i USA, og det var da også nok med anonyme tips for at vedkommende ble tatt inn til avhør.

Men så har jeg fundert:  Er dette med sex-trakasering av kvinner et Nord-Europeisk fenomen? Til nå er det bare menn av Nord-Europisk avstamning i Europa, Nord-Amerika og Australia som er anklaget. Til nå er ingen fra Sør-Europa, Midt-Østen, Asia, Afrika eller Latin-Amerika blitt anklaget for sexisme/sextrakasering av kvinner. Et paradoks?

Johannes Hansen, pensjonist, Tromsø


Havnedirektørens utdannelse

I Nordlys av lørdag 6. januar hadde journalist Asbjørn Jaklin helgeintervjuet  med havnedirektør Halvar Petttersen.

I forbindelse med intervjuet som var meget interessant, fremkom det i tillegg opplysninger om hans tidligere yrkesbakgrunn og utdannelse. 

Det var imidlertid bare den sjømilitære utdannelsen som fremkom i oversikten.  Hans sivile maritime utdannelse som er  sjøkaptein fra Tromsø Maritime skole, ble ikke nevnt med ett ord. Enten var journalist Jaklin ikke  kjent med den, eller så anså han den for så lite relevant at det ikke var noen grunn til å nevne den.

Vi er ganske sikker på at også den delen av hans utdannelse har vært til god nytte under hans tid som havnedirektør. 

Tromsø Sjømannsforening, Eyolf Mikalsen


Pigg av sjøl, Tromsø kommune!

Kommunen vil nå sponse en del av innbyggerne som skifter ut piggdekkene med piggfrie, med kr. 1200,00.

Jeg foreslår at kommunen først må ”feie for egen dør”. Begynn med kommunens kjøretøy, f. eks hjemsykepleiens kjøretøy.  Så kan politiet skifte til piggfrie dekk på sine biler. Dersom dette går bra vil jeg med alle piggene ute, vurdere om piggfrie dekk kan være noe for meg.

Per A. Prytz, piggdekktilhenger


Brøyting trenger ikke ramme pensjonistene

Med det tekniske utstyret vi har idag er det ingen problem å legge tilrette brøytingen så  man unngår å fylle innkjørslene til eldre og uføre.

Disse innkjørslene kan merkes godt av slik at de som utfører brøytejobben ser hvor de skal svinge redskapen ut.

Også her  kan kommunen bidra til å oppfylle sin egen målsetting om at vi skal kunne  få bo hjemme så lenge som mulig.

På forhånd takk for rask løsning av denne utfordringen !

For Tomsø Pensjonistforening: Ragna Kjær Monsen


Fast Eddie Clarke” (Motörhead) R.I.P.

Så vandret den siste av det gamle “originale” Motörhead (1975- 1982) – ved lungebetennelse (11. januar). Drøyt 2 år etter han Lemmy sjøl – og han “Philty Animal” Taylor.

Undertegnede var blandt de mange! – som lenge håpet på en gjenforening av det “originale” Motörhead. Selv om de senere konstellasjonene av bandet var greie nok, savnet jeg ofte han “Fast Eddies” mer “rett-i-sjela-blues-rock” stil. Det har vel noe med nostalgi å gjøre, men jeg håpet i det aller lengste, at han Eddie og han “Philty Animal” atter skulle entre bandet igjen.

Og; som for et par år siden, da han Lemmy og han “Philty” vandret, og jeg skulle til å si; – “Hvil i fred!” – Da er det som jeg hører til svar; – “Fuck You!” – For jeg håper at vi i stedet møtes igjen på “den andre siden” til mer LIVSBEJAENDE rock!!!

Einar Giæver, Jøvik


En gledelig julegave

LHL Skjervøy mottok «julegave» fra Skjervøy Byggeservice A/S på kr. 7.000,- .

Dette firmaet har etter hvert sløyfet julebord/gaver til de ansatte og heller gitt pengene til organisasjoner.  Pengene kommer svært godt med for oss i LHL Skjervøy i vårt arbeid.  LHL Skjervøy gir bidrag til mange formål slik som helse og rehabilitering, barneidrett og trivselstiltak i kommunen.  I løpet av 12 år har LHL Skjervøy gitt nærmere en million i støtte til div formål, dette takket være mange bidragsytere.

LHL Skjervøy

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse