Annonse
Fylkesleder Irene Dahl i Troms Venstre. Foto: NRK

Kortslutning hos Petro-direktøren?

Vi i Venstre er ubeskjedne nok til å hevde at vi er på parti med framtida. LoVeSe må sikres evig vern mot petroleum.

Direktør Ørjan Robertsen i Lofoten og Vesterålen Petro øser i Nordlys edder og galle ut over Venstre, som har tillatt seg den uhyrlighet å gå inn for å verne havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot petroleumsvirksomhet.

Nå kan det neppe ha gått Robertsen hus forbi at det har vært økende motstand mot oljeaktivitet i disse områdene i de fleste partiene, og at meningsmålinger også viser et flertall mot. Så knytter han Venstres motstand sammen med dårlig valgresultat for partiet i Nordland.

Det blir da nærliggende å spørre Robertsen om hva han tror SPs framgang i fylket skyldes. Kan det være følgende formulering hentet fra SPs stortingsvalgprogram: «Ikke åpne opp for petroleumsvirksomhet i Lofoten, Vesterålen, utenfor Senja (Nordland 6, Nordland 7 og Troms 2) og på Mørekysten»? Mener Robertsen det også her foreligger en politisk kortslutning?

Det er neppe slik at Venstres politiske budskap om tilbakeholdenhet i å tappe ut fossile ressurser og særlig vise varsomhet i torskens fødestue, spiller fallitt blant nordlendingene. Det har vært en økende skepsis her nord til den holdninga Robertsen står for. 

Så merker man seg at oljeforkjemperne sier at det jo bare er snakk om konsekvensutredning. Vel - her er det nok fare for at det kan bli konstatert store oljerikdommer i de aktuelle områdene, slik at det nærmest skal en naturkraft til for å hindre utvinning.
Vi i Venstre er ubeskjedne nok til å hevde at vi er på parti med framtida. LoVeSe må sikres evig vern mot petroleum. Og de enorme muligheter som ligger i marine næringer må dyrkes fram gjennom forskning og empiri. Her skal vi være i front og ønsker andre velkommen etter.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse