Annonse
Jeg håper at Tone Angell Jensen og alle andre kommentatorer ikke bare vrir og vrenger på andres meninger, men også legger litt vekt på å legge til rette for en konstruktiv debatt om hva miljø- og klimakrisas utfordringer betyr for oss i Nord-Norge, skriver MDGs Arne Wilhelm Theodorsen. Foto: Nordlys arkiv

Krigerske nyhetskommentarer og lokket på tranflaska

I en svært nedlatende kommentar i Nordnorsk debatt skriver Tone Angell Jensen om MDGs alternative budsjettforslag for 2020.  Når man ser bort fra tonen i hennes innlegg synes jeg det er bra at et så viktig forslag utsettes for kritiske kommentarer fra folk som ikke akkurat er enig med MDG og partiets politikk.

Det er to forhold i kommentaren som jeg ikke kan unnlate å nevne:

  1. Er det nødvendig for en profesjonell kommentator å være så krigersk i sin kommentar? Hun sammenlikner MDG med sterkt totalitære styresett, sjøl om hun nok vet at vi er like demokratisk innstilt som de andre politiske partier i Norge.  Hennes kommentar kan neppe karakteriseres som «hatefull kommentar», men det er i hvert fall nummeret ved siden av det, ikke minst når man vet hvilke reaksjoner som kan komme i kommentarfeltet.  Er det ikke slik at også profesjonelle skribenter og meningsytrere skal ha fokus på problematikken omkring nedlatende og hatefulle ytringer når de kommenterer aktuelle saker?
  2. Når en kommentator lager en kommentar om en nyhet som han eller hun synes er viktig, så bør det vel være slik at kommentaren baseres på nyheten og ikke på gamle nyheter. I dette tilfellet har Tone Angell Jensen kommentert MDGs 2020-budsjett ved å kritisere formuleringer som sto i MDGs 2019-budsjett. Burde ikke Tone Angell Jensen gjort litt grundigere arbeid og skrudd igjen lokket på tranflaska fra Møller før hun hamret løs på tastaturet?

For øvrig håper jeg at Tone Angell Jensen og alle andre kommentatorer ikke bare vrir og vrenger på andres meninger, men også legger litt vekt på å legge til rette for en konstruktiv debatt om hva miljø- og klimakrisas utfordringer betyr for oss i Nord-Norge.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse