Annonse
Det er jo fantastisk at Bodø skal være europeisk kulturby 2024, skriver ne-Wilhelm Theodorsen. Foto: Avisa Nordland

Kultur i Bodø – Ukultur i Kulturdepartementet

Nei; det må bli slutt med slike ukulturelle splitt-og-hersk utspill fra Kulturministeren.

Det er jo fantastisk at Bodø skal være europeisk kulturby 2024. Jeg håper at alle i hele kongeriket ser verdien av dette og slutter opp om at Bodø , på vegne av hele nasjonen, skal være verter for ei kultursatsing som merkes i hele Europa. Jeg håper at folk fra Fredrikstad, Oslo, Drammen, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Molde, Trondheim, Tromsø, Kirkenes og alle andre steder i Norge bidrar i dette som er et nasjonalt kulturløft. Hurra!

Men så synes jeg at kulturministeren er noe på luggeføre når ho uttaler at man skal nå først behandle statens eventuelle bidrag (ho kunne jo vært litt mer framoverlent) og så at ho sier : «100 millioner kroner på kulturbudsjettet for 2024 er svært mye penger. Så mye penger til Bodø, vil få konsekvenser for resten av landsdelen» (iflg nrk.no). 

Hvorfor sier ho det? Er ikke dette et nasjonalt prosjekt i en internasjonal sammenheng? Hvorfor skal det da gå ut over kultursatsing f.eks i Tromsø og ikke i Trondheim som er nærmere Bodø enn det Tromsø er? Er det slik at når man bygger en vei i Skien så må man la være å reparere en hullete grusvei i Kristiansand ( de to byene ligger mye nærmere hverandre enn det Tromsø og Bodø gjør). Og skulle man fulgt dette resonnementet når det gjelder kultursatsinga i hovedstaden (Opera, Munch-museum etc) så ville jo halve – om ikke hele - Østlandsområdet ligge brakk !

Nei; det må bli slutt med slike ukulturelle splitt-og-hersk utspill fra Kulturministeren. La oss stå sammen i hele landet for å støtte opp om det som kan bli et nasjonal løft; med utgangspunkt i  Bodø, Nord-Norge, Norge, Europa ( og kanskje verden også ?)

Med lykkeønskninger til Bodø fra Tromsø.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse